Antena Meniu Search
x

Familie fără miros după infectarea cu Covid-19, oamenii nu și-au dat seama că le arde casa. O adolescentă de 17 ani, singura neinfectată, i-a salvat pe toţi, în Texas

O familie din Texas, care și-a pierdut simțul mirosului din cauza coronavirusului, aproape că a pierit în flăcări, după ce locuinţa a luat foc, iar niciunul dintre ei nu şi-a dat seama. Salvarea a venit de la singurul membru al familiei care nu era infectat, o adolescentă de 17 ani. Fata a fost singura care a simţit mirosul de fum.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.01.2021, 21:36

Infectaţi cu Covid şi fără miros, membrii familiei habar nu aveau că le arde casa - nbc12.com

Toată familia ar fi putut pieri în flăcări

O tragedie de proporţii a fost evitată în Texas, după ce singurul membru al unei familii care nu era infectat cu Covid-19 i-a salvat pe toţi.

Bianca Rivera, în vârstă de 17 ani, a fost singura care a simţit mirosul de fun, salvându-şi cei trei membri ai familiei, dar şi cei patru câini.

"Nu mă consider un erou. Am făcut ceea ce ar face oricine altcineva pentru propria lor familie. Am vrut doar să îi scot pe toți în siguranță și în viață", a spus Bianca pentru KWTX.

"Incendiul a izbucnit în jurul orei 2 dimineața, iar această familie este norocoasă să trăiască", au spus şi pompierii, care au atras atenţia despre necesitatea montării în toate casele a alarmelor de fum.

Tânăra este eroul familiei şi al comunităţii

"Am început să miros plastic ars. Atunci ieşit repede afară din cameră. Nici nu am putut trece pe hol, deoarece era plin de fum. I-am trezit pe toţi şi i-am scos afară, apoi m-am întors după câini. Sincer, am vrut doar să-mi protejez familia și să-i ştiu în siguranţă. Nu a contat pentru mine dacă voi fi rănită sau arsă, atâta timp cât îi scot în siguranță", a spus fata.

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale Covid-19 este pierderea mirosului sau a gustului.

Aproximativ 86% dintre persoanele cu cazuri ușoare de Covid-19 își pierd simțul mirosului și gustul, dar îl recuperează în termen de șase luni, potrivit unui studiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Familie fără miros după infectarea cu Covid-19, oamenii nu și-au dat seama că le arde casa. O adolescentă de 17 ani, singura neinfectată, i-a salvat pe toţi, în Texas