Antena Meniu Search
x

Video Fenomen astronomic rar. Zeci de tineri pasionaţi de astronomie au urmărit eclipsa anulară de soare, la Baia Mare

Zeci de tineri pasionați de astronomie au umplut curtea Planetariului din Baia Mare. Mulți dintre ei au urmărit eclipsa sub îndrumarea specialiștilor.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 21:31

Vezi și

Vizitator: "Am venit entuziasmant de la şcoală ca să văd acest eveniment. Are loc destul de rar”.

Vizitator: "Eu văd pentru prima dată o eclipsă parţială, deci sunt foarte încântat

Prima eclipsă de soare din acest an a început în jurul orei 13:20. Soarele a fost acoperit aproape în totalitate de către lună, astfel că pe cer a rămas vizibil doar un inel de foc. Fenomenul este cunoscut sub numele de eclipsă anulară.

Ovidiu Ignat, director Planetariu Baia Mare: "Sunt multe eclipse de soare. Vorbim despre de soare inelare, eclipse de soare parţiale, eclipse totale"

Vânătorul de eclipse, Cătălin Bledea, nu a lipsit de la eveniment

Vânător de eclipse, Cătălin Beldea nu putea lipsi de la evenimentul din Baia Mare. Străbate pământul în lung și-n lat pentru a vedea cele mai spectaculoase evenimente astronomice. Cea mai interesantă eclipsă a urmărit-o în Africa, dintr-un avion care se afla la 3.000 de metri altitudine. De atunci, își programează fiecare concediu în funcţie de eclipse.

Cătălin Beldea: "Din 2006 n-am mai pierdut niciuna. Cea mai importantă eclipsă e următoarea: în 25 octombrie 2022"

Fenomenul astronomic a putut fi văzut în Europa şi nordul Statelor Unite. Însă cel mai bine s-a observat la Cercul Arctic, în Canada, Rusia şi Groenlanda. Astronomii spun că vom mai avea parte de un astfel de fenomen şi pe 4 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fenomen astronomic rar. Zeci de tineri pasionaţi de astronomie au urmărit eclipsa anulară de soare, la Baia Mare