Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fetiță de un an, ucisă de foc la Suceava. Şi fratele micuţei se află în stare critică după incendiul care le-a cuprins camera

Doi copii au fost cuprinşi de flăcări, după ce mama lor i-a lăsat în cameră nesupravegheaţi. Fetiţa de un an şi jumătate a murit, iar fratele ei mai mare e în stare gravă. Cei doi copii au fost găsiţi abia după ce focul a fost stins.

de Redactia Observator

la 23.01.2019 , 22:37

Doi copii au fost cuprinşi de flăcări, după ce mama lor i-a lăsat în cameră nesupravegheaţi. Fetiţa de un an şi jumătate a murit, iar fratele ei mai mare e în stare gravă. Cei doi copii au fost găsiţi abia după ce focul a fost stins. Tragedia e încă un semnal de alarmă pentru părinţi: o clipă de neatenţie poate fi fatală. Din cei peste o mie de români ucişi în incendii în ultimii şase ani, jumătate sunt copii şi bătrâni.

Doar câteva jucării făcute scrum au mai rămas din camera copiilor. Cei doi fraţi erau singuri, când au împins din joacă uscătorul cu rufe spre soba de metal. Hainele s-au aprins imediat. 

Când mama s-a întors, focul ardea mocnit, iar fumul gros umpluse deja camera. Captivi în mijlocul incendiului, cei doi fraţi, niciunul mai mare de trei ani, nu s-au putut salva.

Vezi și

Femeia a cerut ajutorul vecinilor, care au reuşit să stingă flăcările, înainte să ajungă pompierii. Salvatorii i-au găsit pe cei doi fraţi în stare critică. 

Medicii au reuşit să-i resusciteze pe amândoi şi au decis să o transporte pe fetiţă la un spital din Iaşi. 

Însă, pe drum, copila a murit în Ambulanţă. Fratele ei este acum la Terapie Intensivă în spitalul din Suceava. 

Mama copiilor este însărcinată şi a avut şi ea nevoie de ajutorul medicilor, după ce a suferit un atac de panică. Riscă să fie acuzată de neglijenţă.

Pompierii atrag atenţia că în această perioadă pericolul e uriaş: peste 70% dintre victimele incendiilor mor iarna, din cauza instalaţiilor de încălzire. În ultimii şase ani, 1200 de români au fost ucişi de flăcări. Jumătate dintre ei, copii şi bătrâni. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Fetiță de un an, ucisă de foc la Suceava. Şi fratele micuţei se află în stare critică după incendiul care le-a cuprins camera