Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului sângeros din Iaşi: tânărul de 14 ani se află în afara oricărui pericol. Ce riscă colegul de şcoală care l-a înjunghiat în plină stradă

Atacul mortal de la Grădina Botanică din Craiova ce a şocat o ţară întreagă se putea repeta la Iaşi. Un tânăr de 14 ani a fost operat de urgenţă, după ce a fost înjunghiat, pe stradă, de un coleg de şcoală. Medicii i-au salvat viaţa şi, din fericire, este în afara oricărui pericol. Agresorul de 17 ani a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola şi va fi supus unei expertize medicale.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.07.2023, 08:13

Scenele şocante s-au desfăşurat în plină zi într-un cartier, din centrul Iaşiului. O întâlnire întâmplătoare cu un coleg de 17 ani a degenerat şi i-ar fi putut fi fatală.

Clara Mihociu, reporter Observator: Adolescentul de 14 şi prietena sa se plimbau pe această stradă când a avut loc atacul, chiar aici. Astfel s-a ales cu o rană la mână şi în zona abdomenului. 

Adolescentul de 14 ani a ajuns de urgenţă pe mâinile medicilor

Adolescentul de 14 ani a ajuns de urgenţă pe mâinile medicilor. Ca prin minune nu i-au fost atinse nici organele, nici vreun vas important de sânge. Atacatorul a fugit când şi-a dat seama ce a făcut, dar a fost prins repede de poliţişti. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Am văzut practic victima. Era un tinerel, care era tăiat aici. Şi mai era un băiat. A zis că l-a atacat cineva.

Alina Belu, manager Spitalul de copii Iaşi: Un pacient cu diagnostic de plagă înjunghiată. Pacientul a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală, care a avut rezultatul aşteptat. Este conştient, cooperant, respiră singur cu status biologic îmbunătăţit. Psihologul susţine pacientul şi cu terapie va ajunge să treacă peste acest moment de şoc.

Competiţia dintre adolescenţi duce la reacţii neprevăzute

Atacatorul ar fi fost gelos după ce colegul său a postat pe reţelele sociale despre relaţia sa. Atunci când i-a zărit pe cei doi împreună, a văzut negru în faţa ochilor. 

Psiholog: Există competiţie între adolescenţi şi atunci reacţiile sunt neprevăzute, sunt negândite. Tot mai mult online-ul îi influenţează. Sunt anumite comentarii, iar acestre comentarii pot duce într-o altă direcţie. 

Radu Tocu, procuror Parchet Tribunal Iaşi: Se efectuează cercetări faţă de suspectul de 17 ani sub aspectul săvârşirii infracţinii de tentativă de omor. Suspectul a fost internat în Institutul Regional de Psihiatrie Socola, în vederea unei expertize medico-legale pentru stabilirea existenţei discernământului. 

Atacatorul nu va scăpa de lege

Pentru că are peste 16 ani, atacatorul nu scapă de lege. Dacă va fi găsit vinovat poate ajunge în spatele gratiilor pentru următorii 20 de ani.

Un alt caz tulburător s-a petrecut, la finalul lunii iunie, în Grădina Botanică din Craiova. O copilă de 14 ani și-a pierdut viața, iar prietenul ei, cu cinci ani mai mare, a fost grav rănit, după ce au fost înjunghiaţi de un băiat de 17 ani, elev la un liceu militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filmul atacului sângeros din Iaşi: tânărul de 14 ani se află în afara oricărui pericol. Ce riscă colegul de şcoală care l-a înjunghiat în plină stradă