Antena Meniu Search
x

Florin Tăbăcaru, îngerul-salvator de la ISU Vrancea. ”Nu-mi doream decât să îl văd că trăiește!”

Un pompier din Vrancea a devenit eroul unui bărbat care a făcut un stop cardiac în piaţa centrală a oraşului Adjud, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD. ”Nu-mi doream decât să îl văd că trăiește!”, povestește Florin Tăbăcaru.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.12.2020, 16:04

Florin Tăbăcaru, îngerul-salvator de la ISU Vrancea. ”Nu-mi doream decât să îl văd că trăiește!”
Florin Tăbăcaru, îngerul-salvator de la ISU Vrancea. ”Nu-mi doream decât să îl văd că trăiește!” - IGSU/Facebook
  • Pompierul Florin Tăbăcaru a repornit inima unui om, când se întorcea de la cumpărături.

Pompierul vrâncean povestește că se îndrepta spre casă, după câteva cumpărături făcute în Piața Centrală din municipiul Adjud, când a văzut la ieșire mai multe persoane agitate care strigau după ajutor.

”Din instinct, m-am dus să văd ce se întâmplă. Când am văzut cum era cu capul pe spate și învinețit la față, mi-am dat seama că i s-a întâmplat ceva rău. L-am dat jos de pe scaun, nu respira și nu avea puls! Am început masajul cardiac. A venit fratele lui și a vrut să mă dea la o parte. Îl înțeleg perfect, era speriat. Eu nu-mi doream decât să-l văd că trăiește! Noroc că i-a zis cineva: "Lasă-l, că știe ce face! E pompier!”, povestește Florin Tăbăcaru.

Florin Tăbăcaru a salvat un bărbat de la moarte

După câteva minute, bărbatul a dat semne că îşi revine şi a început să tuşească și, la scurt timp după aceea, a sosit și un echipaj SMURD.

”Nu știu când a trecut timpul. Deodată a tușit și mi-au dat lacrimile când a început să se înroșească la față. Respira! Nici acum nu știu când au ajuns colegii cu SMURD-ul lângă mine. După ce l-am urcat pe targă, m-a strâns de mână și cred că a vrut să-mi mulțumească, dar nu l-am auzit. Atunci mi-am dat seama că cei din jur mă aplaudau", a mai povestit pompierul.

Prin felul în care a acţionat, Florin a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte și a repornit inima unui om. 

Subofiţerul îşi desfăşoară în prezent activitatea la Secţia de Pompier Adjud, în cadrul ISU Vrancea, în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Florin Tăbăcaru, îngerul-salvator de la ISU Vrancea. ”Nu-mi doream decât să îl văd că trăiește!”