Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu: Suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei

Premierul Florin Cîţu a declarat că România se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, dar regulile trebuie respectate în continuare. "Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut", a afirmat el.

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 12:53

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor", a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii.

El a subliniat că regulile trebuie respectate în continuare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend", a adăugat el.

Florin Cîțu, despre revenirea la normalitate

Totodată, luni, premierul a afirmat că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate deoarece avem toate dozele necesare de vaccin.

“Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul.

Întrebat dacă această ţintă este una realistă, Florin Cîţu a răspuns: “E foarte realistă. Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”

Premierul a mai afirmat că pentru prima oară putem vedea sfârşitul pandemiei sau revenierea la normalitate.

“Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat premierul Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu: Suntem pe o pantă descrescătoare a valului trei