Antena Meniu Search
x

Video Fostul episcop al Huşilor, primul preot condamnat pentru viol şi agresiune sexuală. Ar putea sta 8 ani în spatele gratiilor

Decizie istorică ce zguduie Biserica Ortodoxă Română. Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol. Este primul preot care primeşte o sentinţă într-un dosar de agresiune sexuală. Victimele sale erau elevi ai seminarului teologic din Huşi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.06.2024 , 13:34

Fostul episcop de la Huşi Corneliu Bârlădeanu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru viol în formă continuată şi agresiune sexuală, iar fostul arhimadrit Sebastian Jitaru a primit 15 ani de închisoare pentru aceleaşi fapte. Nu vorbim despre o sentinţa definitivă, ci o primă instanţă care a decis această condamnare.

Faptele îngrozitoare s-au petrecut în 2017

De asemenea, se vorbeşte în această soluţie şi despre daune morale pentru copiii care le-au căzut victime, elevi de la Seminarul Teologic din Huşi. Unul din ei ar urma să primească 50.000 de euro, iar celălalt până la 70.000 de la statul român, pentru că pare a fi şi vina statului, ţinând cont că totul s-a întâmplat într-o unitate de învăţământ de stat. În acelaşi timp se fac verificări, se va continua acest proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şedinţele s-au şinut secrete până acum în tot aceşti ani.

Vezi și

Ancheta în acest caz a început în 2020, la 3 ani după ce fostul episcop a făcut o plângere pentru faptul că era şantajat de 3 preoţi din judeţul Vaslui tocmai cu aceste videoclipuri compromiţătoare care au fost făcute publice abia după câţiva ani şi a început astfel acest dosar care a zguduit toată Episcopia Huşilor şi BOR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Fostul episcop al Huşilor, primul preot condamnat pentru viol şi agresiune sexuală. Ar putea sta 8 ani în spatele gratiilor