Antena Meniu Search
x

Video Fostul prefect Dan Ilie Morega, prins iar că a condus fără permis. Cum a fost văzut în Bucureşti, la Ambasada Rusiei: avea şi girofar pe maşină

Fostul baron de Gorj, Dan Ilie Morega, s-a urcat a cincea oară la volan fără permis. De data aceasta, a condus prin Bucureşti. S-a oprit la Ambasada Rusiei. Îl aşteaptă al cincilea dosar penal, dar asta nu pare să îl deranjeze. Psihiatrii spun că are discernământ limitat, dar, cu toate acestea, nicio autoritate nu îl poate opri să conducă până nu face o nenorocire pe şosea. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 10.03.2024, 19:27

Vezi și

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, are permisul de conducere suspendat - medicii au constatat că nu mai îndeplineşte condiţiile pentru a şofa pe drumurile publice. 

Morega, a cincea oară la volan fără permis

"Fostul prefect de Gorj a fost fotografiat aici, pe Bulevardul Kiseleff din Capitală. Este surprins cum a coborât de la volanul maşinii personale pe care avea montat un girofar şi a stat de vorbă cu jandarmii de la Ambasada Rusiei", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

După ce imaginea a apărut în spaţiul public, fostul prefect a postat pe un grup de trafic de pe Facebook că doar ar fi stat de vorbă cu jandarmii. Poliţiştii de la Brigada Rutieră au început o anchetă ca să afle dacă a condus sau nu: "Polițiștii Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras."

Pe acelaşi subiect

Fostul parlamentar în vârstă de 78 de ani a fost internat luna trecută la un spital de Psihiatrie, pentru o expertiză. A fost dus acolo după ce a fost prins la volan. "Am acceptat benevol să fac o expertiză medicală. Eu sunt întreg la cap", a declarat Dan Ilie Morega, fost politician.

Discernământ diminuat când s-a urcat la volan

Raportul a stabilit însă că a avut discernământ diminuat când s-a urcat fără permis la volan. Cel puţin 6 luni, până la o nouă evaluare, nu mai are voie să conducă - a fost considerat pericol public pe şosele.

"Vorbim de afectarea a tot ceea ce însemnă funcţie cognitivă, de cunoaşterea realităţii. În momentul în care un om nu cunoaşte realitatea, nu are o imagine de ansamblu şi nu îi funcţionează foarte bine procesele psihice, mai ales cel al gândirii, maşina ar putea să devină o armă pe mâna lor", spune Emil Gâtej, expert conducere defensivă.

Rămâne întrebarea - de ce nu îl opresc autorităţile să conducă pe un şofer declarat de medici pericol public. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fostul prefect Dan Ilie Morega, prins iar că a condus fără permis. Cum a fost văzut în Bucureşti, la Ambasada Rusiei: avea şi girofar pe maşină