Antena Meniu Search
x

Gheorghe Dincă, supus expertizei psihiatrice, după aducerea în București

Urmează o săptămână decisivă în ancheta de la Caracal. Gheorghe Dincă a ajuns deja în arestul central din București şi urmează să fie supus expertizei psihiatrice şi testului poligraf.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 00:26

Vezi și

Urmează o săptămână decisivă în ancheta de la Caracal. Gheorghe Dincă a ajuns deja în arestul central din București şi urmează să fie supus expertizei psihiatrice şi testului poligraf. Anchetatorii trebuie să stabilească şi cui aparţin urmele de sânge găsite în casa groazei. Pe lângă cele ale Luizei, ar mai fi fost descoperite alte 40 de pete care, potrivit unor surse apropiate anchetei, ar putea proveni de la mai multe victime.

În zori, Gheorghe Dincă a fost scos, în secret, din arestul de la Slatina şi adus în Arestul Central din Capitală.

Aici, este închis într-o celulă de aproximativ nouă metri pătraţi, alături de alţi deţinuţi cercetaţi pentru fapte de violenţă. Este una dintre încăperile renovate recent. Are mobilier nou, aer condiţionat şi grup sanitar separat. Dar şi senzori de avertizare prin care agentii supraveghetori sunt sesizati în caz că deţinuţii petrec prea mult timp în toaletă.

Luni, Gheorghe Dincă are programate două ieşiri din Arestul Central. Prima dată va ajunge la Spitalul Penitenciar Jilava si va fi supus unei expertize psihiatrice. Apoi, daca se va constata ca are discernamant, va merge la testul poligraf. Şi, bineînţeles, va fi suspus unui nou interogatoriu.

Urmează o săptămână decisivă în anchetă. Insitutul Naţional de Medicină Legală trebuie să facă noi teste. Criminaliştii ar fi găsit în casa groazei alte 40 de pete de sânge, pe lângă cele care aparţin Luizei Melencu, potrivit unor surse apropiate anchetei. Acestea ar putea proveni de la mai multe victime, toate de sex feminin.

Până când expiră mandatul de percheziţie locuinţa lui Gheorghe Dincă rămâne sigiliată şi sub pază. Şi asta pentru că, în funcţie de rezultatele probelor ADN şi expertizelor făcute pe lucrurile ridicate din casa principalului suspect, procurorii DIICOT pot să decidă să se întoarcă aici împreună cu el.

Este posibil ca şi familia Luizei să fie audiată, pentru prima dată, la DIICOT Bucureşti. Dar şi cei doi procurori care s-au ocupat, iniţial, de dosarele dispariţiei celor două fete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Gheorghe Dincă, supus expertizei psihiatrice, după aducerea în București