Vasilescu, BNR: "Întreprinderile nu se închid și nu se pot închide. Cel mult, își suspendă activitatea"
Statele afectate de pandemia de COVID-19 aruncă în luptă un arsenal de măsuri fără precedent, pentru a diminua efectele încă greu de cuantificat atât la nivelul populației cât, mai ales, în economia globală.
- Consilierul Guvernatorului BNR anunță că România a ieșit din topul țărilor cu inflație mare
- Consilierul Guvernatorului BNR recomandă oamenilor să nu se panicheze
Statele afectate de pandemia de COVID-19 aruncă în luptă un arsenal de măsuri fără precedent, pentru a diminua efectele încă greu de cuantificat atât la nivelul populației cât, mai ales, în economia globală.
La noi, Adrian Vasilescu, reprezentant al Băncii Naționale a României, consilier al guvernatorului Mugur Isărescu, a precizat că lumea încă nu trebuie să-și facă griji.
Vasilescu susține, printre altele, că "nu suntem în recesiune. Este criză, într-adevăr, în România, dar această criză nu are cauze economice ci are o singură cauză, COVID 19".
Consilierul guvernatorului BNR le recomandă oamenilor să nu intre în panică, precizând că "panica este cel mai prost sfetnic".
- Eroare colosală a uneia dintre cele mai mari bănci din lume. A transferat unui client o sumă de 1.280 de ori mai...
- Mugur Isărescu, anunț despre cursul valutar în 2025: "'Nu mai e niciun secret. E posibil să se întâmple, nu?"
- BNR menţine în continuare dobânda cheie la 6,5% pe an
- Ce trebuie să știi despre evoluția dobânzii în timp. Calcul la un credit de 50.000 de lei, pe 30 de ani
- Euro ar putea depăşi pragul psihologic de 5 lei la jumătatea anului, potrivit unor surse din Ministerul Finanțelor
Pe de altă parte, Adrian Vasilescu a ținut să aducă o vestă bună amintind că "la capitolul inflație, România a înregistrat cea mai mică cotă din toamna lui 2017 până în prezent. Tocmai am părăsit podiumul țărilor cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, lăsând în urmă țări precum Polonia, Cehia, Bulgaria și Slovacia".
Adrian Vasilescu este convins că "așa cum au trecut și alte crize, trece și această criză a COVID 19. Important este ce rămâne în urma acestei crize. Important este ca societatea să se mobilizeze în așa fel încât să avem pagube cât mai mici și un număr cât mai mic de victime. Întreprinderile nu se închid și nu se pot închide. Cel mult ele își suspendă activitatea".
Mai multe detalii, în materialul video.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰