Antena Meniu Search
x

Inventivitate fără limite a unui hoţ român din Italia. A pus skimmer pe automatele de bilete din gară

Un român în vârstă de 42 de ani a uimit autorităţile italiene cu inventivitatea sa, după ce carabinierii l-au prins în timp ce demonta un aparat care fură datele cărţilor de credit de pe un automat de bilete din gara Malpensa.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.01.2020, 22:59

Automate de bilete măsluite de un român, în Itaila
Un român prins când fura datele bancare ale italienilor, în gară - foto ilgiornale.it

Un român în vârstă de 42 de ani a uimit autorităţile italiene cu inventivitatea sa, după ce carabinierii l-au prins în timp ce demonta un aparat care fură datele cărţilor de credit de pe un automat de bilete din gara Malpensa.

Românul, ca să nu se expună pericolului de a fi prins la bancomatele vreunei bănci, a montat aparatele de copiere a cărţilor de credit într-un loc mai puţin păzit, pe automatele de bilete, unde tot cu cartea de credit se achiziţionează biletele.

Un român fura cărţile de credit ale italienilor printr-o metodă inedită

Carabinierii informează că un bărbat, cetățean român în vârstă de 42 de ani, a aplicat două „skimmere”, echipamente capabile să înregistreze date de pe cărţile de credit, pe două aparate de bilete automate, din stația Malpensa.

Scopul său era să pună mâna pe datele valoroase ale italienilor, cum ar fi codurile pin ale cardului de credit, să scrie alte carduri cu ele şi apoi să extragă toţi banii din conturile italienilor.

Descoperirea modificării aduse de român aparatelor de bilete a avut loc în timpul verificării zilnice la mașinile automate de bilete, efectuate de personalul Trenitalia.

Angajații au observat că două mașini de vânzare a biletelor au fost măsluite de persoane necunoscute, care au instalat două „ skimmere” pe fiecare dintre ele ,dispozitive capabile să înregistreze datele cadurilor cu care erau cumpărate biletele.

Aceste dispozitive din plastic au fost perfect aplicate pe partea superioară a tastaturii de pe mașini și erau echipate cu micro-camere cu auto-alimentare. Scopul era clar: să fure codurile pin ale cardurilor de credit utilizate de clienți.

Personalul Trenitalia a informat imediat agenții stației Polfer din Gallarate, iar aceştia au organizat un flagrant. Agenţi în civil au fost plasaţi în apropierea automatelor de bilete, ca să-l prindă pe făptaş.

Puţin după miezul nopţii, polițiștii au observat un individ care se apropia rapid de cele două aparate de bilete automate. Agenții au văzut că bărbatul a ajuns la cele două aparate de bilete și a extras din buzunar un dispozitiv mic din plastic. Cu acest instrument, persoana a scos primul înregistrator de date și l-a ascuns imediat în buzunarul jachetei sale.

Poliţiştii au intervenit și, în ciuda încercării românului de a fugi, l-au arestat .Românul mai fusese prins cu astfel de furturi şi în Elveţia, informează ilgiornale.it.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Inventivitate fără limite a unui hoţ român din Italia. A pus skimmer pe automatele de bilete din gară