Antena Meniu Search
x

Ian Fleming, geniul din spatele seriiilor "James BOND"! Ce nu ştiai despre scriitor

Scriitor şi jurnalist britanic, Ian Fleming a devenit cunoscut odată cu crearea celebrului personaj JAMES BOND!

Scriitor şi jurnalist britanic, Ian Fleming a devenit cunoscut odată cu crearea celebrului personaj JAMES BOND!

Ian se naște la Mayfair, Londra, pe 28 mai 1908 în familia lui Valentine Fleming, membru al Parlamentului, și a soției acestuia, Evelyn St. Croix Rose. Ian este fratele mai mic a scriitorului călător Peter Fleming, și fratele mai mare a lui Michael și Richard Fleming.

Îşi face studiile la Universitatea din Munich, și la final la Universitatea din Geneva, unde își ridică nivelul de franceză. Nu reușește să aplice la Departamentul pentru Afaceri Externe, și lucrează ca editor adjunct și ca jurnalist la agenția de știri Reuters şi mai apoi ca agent bursier cu Rowe and Pitman, la Bishopsgate.

În 1939, Fleming este recrutat în Armata Regală, ca asistent personal al Amiralului în ariergardă John Godfrey. La început, este locotenent în rezervă, apoi locotenent-comandant, și commandant, cu codul personal 17F.

Mai târziu, lucrează cu forțele secrete ale Marii Britani, care includeau laboratoare nucleare și centre de cercetare. Un mare succes l-a constituit atacul portului german Kiel, une a fost luat prizonier centrul de construcție a rachetelor, proiectilelor și a avioanelor cu reacție. Unele dintre aceste elemente sunt folosite în nuvelă „Moonraker” din seria James Bond.

În 1953, acesta publică prima nuvelă „Casino Royale”, în care este pentru prima dată prezent agentul secret James Bond, cunoscut sub codul 007. Personajul dat este inspirat din personalitatea lui Sir William Stephenson, care a instalat Câmp X (instalație paramilitară), a ofițerului flotei militare Patrick Dalzel-Job, cât și a fratelui autorului Peter.

12 romane şi nouă nuvele, toate prezentând aventurile lui Bond! Cu circa 100 milioane exemplare vândute în toată lumea, lucrările sunt incluse în lista celor mai vândute serii de cărți.

În 1961 Fleming, mare iubitor de tutun și de alcool, și suferă un atac de cord. La 12 august 1964, din cauza unui alt atac, se stinge din viață la Kent, Canterbury în Anglia, și este înmormântat la cimitirul din localitatea Sevenhampton, lângă Swindon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ian Fleming, geniul din spatele seriiilor "James BOND"! Ce nu ştiai despre scriitor