Antena Meniu Search
x

Lanţul îmbolnăvirilor de coronavirus din Petroşani, pornit de la o tânără de 26 de ani

Virusul inconștienței este însă cel care dă o forţă uriașă incontrolabilului COVID 19. O tânără de lângă Petroşani a pus în pericol un judeţ întreg. S-a plimbat între spitale şi a ascuns că a venit din Italia. Aşa că a infectat cadre medicale şi mai mulţi pacienţi.

De Redactia Observator la 13.03.2020, 21:01
Vezi și
  • Lanţul îmbolnăvirilor de coronavirus din Petroşani, pornit de la o tânără de 26 de ani
  • Tânăra ar fi ascuns medicilor că a fost în Italia de curând

Virusul inconștienței este însă cel care dă o forţă uriașă incontrolabilului COVID 19. O tânără de lângă Petroşani a pus în pericol un judeţ întreg. S-a plimbat între spitale şi a ascuns că a venit din Italia. Aşa că a infectat cadre medicale şi mai mulţi pacienţi. Între timp, a crescut şi numărul celor infectaţi din cauza pacientului de la Gerota. Managerul spitalului a fost şi el depistat pozitiv.

Lanţul îmbolnăvirilor din Petroşani a pornit de la o tânără de 26 de ani care s-a întors pe 1 martie din regiunea-focar Veneto. Deşi avea obligaţia să stea acasă şi să anunţe dacă se simte rău, aceasta a mers singură, patru zile la rând, la Urgenţă, pentru că o durea spatele. A cincea zi, a fost dusă cu salvarea şi internată la neurochirurgie.

Tânăra infectată cu coronavirus: A fost greşeala mea că n-am anunţat la Salvare când a venit Salvarea după mine. Dar când am ajuns la spital, eu am anunţat. Eu cred că l-am luat din spital.

Mama tinerei infectate cu coronavirus: A spus: "Eu vin din Italia". Dar doamna atât era de preocupată şi nervoasă pe ea că le-a spus cadrelor medicale de acolo să-şi plătească medicul de familie şi să meargă în altă parte.

Totul a ieşit la iveală când jandarmii au căutat-o acasă pentru a vedea dacă respectă izolarea la domiciliu.

Alin Vasilescu, directorul Spitalului din Petroşani: Prima dată când a existat o astfel de afirmaţie a fost după ce Jandarmeria a găsit-o în spital când oricum nu mai conta.

Tânăra a infectat patru cadre medicale şi două paciente care erau internate în acelaşi salon. În total, şase oameni trimişi în miez de noapte la Timişoara.

Iulia Dumitrașcu, corespondent Observator: Este cinci dimineaţa şi echipajele medicale au ajuns la Spitalul din Timişoara. Este pentru prima dată când pacienţii cu coronavirus nu sunt aduşi cu izoleta şi sunt îmbrăcaţi în costume speciale.

Secţia de neurochirurgie a Spitalului din Petroşani este în acest moment închisă şi zeci de oameni sunt izolaţi.

Caracatiţa infectărilor ar putea fi mult mai mare. În afară de Spitalul din Petroşani, unde lucrează 800 de oameni, tânăra a fost şi la o clinică privată, unde a intrat în contact cu o asistentă de la Spitalul Municipal Hunedoara.

Diana Speretoiu, corespondent Observator: O anchetă epidemiologică a fost declanşată şi la Spitalul Municipal Vulcan. Motivul este o altă pacientă care a stat în acelaşi salon cu tânăra de 26 de ani în perioada în care aceasta a fost internată la Spitalul din Petroşani.

De la o zi la alta, virusul ucigaş este tot mai greu de stăpânit, iar de vină este şi inconştienţa oamenilor. De ea, a dat dovadă şi fostul poliţist, angajat la ADP, internat la Spitalul Dimitrie Gerota. 

Azi, au apărut şase noi cazuri care, indirect, au luat virusul de la el. Este vorba despre managerul Spitalului Gerota, rude şi colegi ai celor care au fost în contact cu bărbatul. 

În total, el a infectat 13 oameni. Pentru că au ascuns adevărul, fostul poliţist, dar şi tânăra din Petroşani sunt responsabili pentru o treime din cazurile de coronavirus diagnosticate la noi şi riscă închisoarea. 

În plus, un alt poliţist din Iaşi diagnosticat cu COVID 19 nu a recunoscut că, înainte să ajungă la spital, a fost în două cluburi, printre sute de persoane.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Lanţul îmbolnăvirilor de coronavirus din Petroşani, pornit de la o tânără de 26 de ani