Antena Meniu Search
x

Video Acuzaţii şocante în cazul incendiului din Valencia. Un cuplu şi 2 bebeluşi au murit arşi de vii, după ce pompierii le-au spus să se închidă în baie

Acuzaţii teribile după incendiul din Valencia care a curmat vieţile a zece oameni. Cel puţin patru victime - o familie întreagă - ar fi murit după ce pompierii nu le-au lăsat să iasă din casă şi le-au transmis să se încuie în baie. Cei care au reuşit să iasă din clădire spun că le datorează viaţa portarului, dar şi Adrianei, administratoarea româncă a clădirii. 

de Redactia Observator

la 24.02.2024, 19:26

Vezi și

Pentru victime se numără şi un cuplu cu doi copii, un băiat de doi ani şi un bebeluş de 14 zile. O prietenă de familie a povestit că părinţii au vrut să fugă din apartamentul în flăcări, împreună cu cei mici. Pompierii i-au sfătuit să se închidă în baie pentru că vor fi în siguranţă. Legiştii i-au găsit, însă, morţi, cu pruncii în braţe. Soţul româncei care adminstra blocurile care au luat foc lansează un tir de acuzaţii.

Salvarea celor care au supravieţuit incendiului a fost o româncă, administratoarea clădirii

Cătălin Ştefan Pop, proprietar apartament: Pompierii nu cred că au fost pregătiţi suficient, nu au ştiut să acţioneze pe măsură ca să oprească această tragedie, deşi erau la trei minute distanţă.

Cătălin locuia, împreună cu soţia lui, administratoarea clădirilor, în blocul-turn de unde a izucnit incendiul. Românca povesteşte că, imediat cum a văzut flăcările, a dat alarma, împreună cu portarul. 

Pe acelaşi subiect

Adriana Banu, administrator clădire: A început să bată la uşi. El, pe de o parte, eu strigam pe partea mea. Vecinii care au auzit despre asta au ieşit imediat afară. Familii cu copii, pentru că tocmai era timpul să se întoarcă de la şcoală. Situaţia este dezolantă!

Clădirea s-a făcut scrum în doar câteva minute

Alţi proprietari au privit pe camerele de supraveghere cum flăcările înghiţeau tot. Întreaga Valencia s-a unit pentru aceşti oameni, iar centrele de donaţii s-au umplut. În oraş trăiesc şi apoximativ 100.000 de români, care au dat dovadă de solidaritate. 

Oamenii rămaşi fără case vor fi mutaţi într-o clădire a primăriei şi vor primi 6.000 de euro de persoană, plus bani de chirie. Vecinii lor sunt încă în stare de şoc. 

Martor: Când am ajuns, clădirea ardea deja de cinci minute. Copiii ţipau, oamenii strigau, se auzeau explozii. 

Tragedia a tras un mare semnal de alarmă în toată Spania. Autorităţile au descoperit că mii de clădiri, construite între 1996 şi 2006, sunt placate cu acelaşi material care ar fi alimentat flăcările. 

Astăzi, la prânz, Valencia a ţinut cinci minute de reculegere în memoria victimelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Acuzaţii şocante în cazul incendiului din Valencia. Un cuplu şi 2 bebeluşi au murit arşi de vii, după ce pompierii le-au spus să se închidă în baie