Antena Meniu Search
x

Începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane

Testarea în masă a bucureştenilor pentru coronavirus debutează miercuri, pe Arena Națională, într-un amplu demers menit să arate procentajul celor care s-au imunizat şi gradul de răspandire a noului coronavirus în Capitală. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2020, 10:58

Începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane
Începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane - Zuma Press / Mariana Bazo via Hepta
  • Programul „SUNT IMUN LA COVID?” debutează astăzi, pe Arena Națională.
  • Rezultatele se vor regăsi, la final, în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Persoanele testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei selectați prin metoda eșantionării într-un număr proporțional cu mărimea sectorului în care locuiesc. 

Rezultatele se vor regăsi, la final, în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

„Primii 500 de bucureșteni sunt testați astăzi pentru depistarea de anticorpi Covid. Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție. Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință, printr-o metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat.

Metoda de eșantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală.

Programul se derulează în baza unei colaborări între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, PMB, ASSMB și cele șase primării de sector, încheiată în data de 27.03.2020.

Pe 27 mai, Primăria Capitalei preciza că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Începe testarea în masă a bucureștenilor pentru Covid-19. Au fost selectate 10.500 persoane