Antena Meniu Search
x

Foto Începe vaccinarea în toate județele țării. 36.000 de doze pleacă spre centrele de imunizare

Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că luni, 4 ianuarie 2021, se extinde procesul de vaccinare în toată țara. 36.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNtech pleacă către centrele județene de imunizare, în funcție de solicitări.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.01.2021, 17:53

Vaccin anti-Covid
Vaccin marca BioNTech-Pfizer - Shutterstock
  • Procesul de vaccinare, în toate județele din România

Redăm întegral Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19:

Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.

România va începe mai devreme vaccinarea bătrânilor din aziluri

România începe mai devreme vaccinarea bătrânilor din aziluri. Este anunţul făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă. În Europa, vaccinarea ar putea intra în impas, o dată cu anunţul celor de la Pfizer că sunt depăşiţi în ce priveşte capacitatea de producţie.

"Ceea ce noi ne dorim este, într-adevăr, să accelerăm campania de vaccinare şi în a doua jumătate a lunii ianuarie să putem demara activitatea de vaccinare cel puţin pentru persoanele aflate în centrele medico-sociale. Numărul estimat al acestor persoane este de circa 40.000", a precizat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, pentru Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Începe vaccinarea în toate județele țării. 36.000 de doze pleacă spre centrele de imunizare