Antena Meniu Search
x

Video Incertitudine pentru românii plecați în străinătate și care vor să vină acasă de Sărbători. Când vor decide autoritățile

Nelinişte şi incertitudine înainte de sărbători în mii de familii care îşi aşteaptă fiii şi fiicele din străinătate. Nu ştiu în ce condiţii se pot întoarce acasă de Crăciun, mai ales dacă ţările din care vin sunt pe lista roşie. Şi asta după ce mulţi nu au mai fost împreună de doi ani. Oficialii de la Bucureşti vor lua o decizie privind noile restricţii săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 04.12.2021, 22:16

Vezi și

Toți copiii doamnei Maria sunt plecați la muncă în străinătate: doi în Franța şi unul în Italia. De 15 ani, casa e plină de râsete doar în vacanțele de vară sau de sărbători. Anul trecut însă, din cauza pandemiei, familia nu s-a mai adunat în jurul bradului. Iar acum supertulpina Omicron le-a stricat iar planurile şi bucuria. Franţa e pe lista roşie iar copiii de acolo nu mai vin. Fiul din Italia speră totuşi să se întoarcă acasă.

Într o singură comună din Maramureş 60 de familii aşteptă cu emoţii veşti de la autorităţi. În funcţie de deciziile de la Bucureşti vor sta sau nu toţi la masă de crăciun.

Petre Nemeș, primar Călinești: Eu le fac invitaţie să vină. Sigur că avem aşa o oarecare frică din cauza acestei pandemii, dar nu putem să nu ne bucurăm de aceste frumoase sărbători.

Deocamdată, la intrarea în România, nu există restricţii pentru vaccinaţi

Persoanele nevaccinate scapă de carantină dacă vin din zona galbenă şi au test PCR. Iar dacă vin din zona roşie, stau în carantină dar pot ieşi în a opta zi cu test negativ. Franţa şi Portugalia intră la miezul nopţii pe harta roşie. Iar Spania şi Suedia, pe cea galbenă. Din cauza Omicron, tot mai multe ţări impun restricţii.

La noi, discuţiile despre testarea la intrarea în ţară sunt tensionate. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a cerut obligatoriu testare pentru vacciinaţi sau nevaccinaţi la intrarea în ţară şi chiar de mâine. Ministrul sănătăţii respinge însă ideea. Abia săptămâna viitoare se va lua o decizie. Medicii cred că ar trebui să ne aliniem cu alte ţări europene.

În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 1.500 de cazuri de COVID. Iar numărul bolnavilor la ATI a scăzut sub 1.000

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incertitudine pentru românii plecați în străinătate și care vor să vină acasă de Sărbători. Când vor decide autoritățile