Antena Meniu Search
x

Închisoare pe viață pentru Miki Lupu, bărbatul care a ucis 4 oameni și și-a snopit în bătaie colegul de celulă, cu o bară de metal

Mădălin Miki Lupu, bărbatul care a ucis patru persoane, a fost condamnat la pedepse ce totalizează 50 de ani de închisoare, pentru mai multe fapte deosebit de grave, printre care crimă, viol și tâlhărie. Judecătorii de la Tribunalul Galați i-au transformat sancțiunile penale în închisoare pe viață.

de Redactia Observator

la 30.12.2020, 10:44

Miki Lupu, criminalul feroce din Botoşani, aproape că şi-a omorât în bătaie colegul de celulă
Miki Lupu, criminalul feroce din Botoşani, aproape că şi-a omorât în bătaie colegul de celulă
  • Miki Lupu a primit pedeapsa maximă, închisoarea pe viață, pentru crimă, viol și tâlhărie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Mădălin Miki Lupu a ajuns prima dată la pușcărie imediat ce a împlinit 18 ani, după ce a violat o femeie. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. 

După eliberare, bărbatul a bătut crunt un vecin, în Reșița, și a a ucis o femeie, în Alba Iulia. Faptele sale crunte au continuat în Botoșani, unde Miki Lupu a tâlhărit şi ucis o localnică pentru o sumă de 90 de lei. Reținut de poliţiştii botoşăneni, bărbatul și-a recunoscut faptele. Nici la închisoare nu a putut fi oprit, unde a mai ucis doi deținuți, potrivit Monitorul de Cluj.

Mădălin Lupu a ucis o femeie ca să aibă bani pentru ziua de naștere

Anul trecut, în noiembrie, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca în filme.

A început să sape din celulă un tunel spre libertate, ascuns după un frigider. A reuşit să străpungă 33 de centimetri din zid, fără să fie auzit. Mai avea un rând de cărămidă până la ghena de gunoi din interiorul clădirii de detenţie - prima lui poartă spre evadare.

Ghena interioară este legată de alta exterioară, printr-un burlan prin care deţinutul s-ar fi putut strecura uşor, până în curtea închisorii. Intenţia lui era să ajungă la Biserica penitenciarului, apoi să se ascundă în clădirea dezafectată a fabricii de mobilă. De acolo mai avea un singur obstacol.

Doar un zid de caramida îl mai despărţea pe deţinut de libertate. Zidul are însă 6 metri înălţine, sârmă ghimpată şi este supravegheat zi şi noapte. E foarte greu de crezut că barbatul ar fi reuşit să treacă de el neobservat.

Planul i-a fost dejucat de doi colegi de celulă care au descoperit tunelul şi au alertat gardienii, chiar în momentul în care deţinutul era transportat cu o autospecială la o expertiză, în afara închisorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Închisoare pe viață pentru Miki Lupu, bărbatul care a ucis 4 oameni și și-a snopit în bătaie colegul de celulă, cu o bară de metal