Antena Meniu Search
x

Video Incidentele de la Untold pe care Jandarmeria se face că nu le vede. Sunt 2.000 de angajaţi ai M.A.I la festival, dar nu au nimic de raportat: reacţia instituţiei

Festivalul Untold, ajuns la cea de-a şapte ediţie, îşi închide porţile în această seară. Zeci de mii de oameni s-au distrat la Cluj, pe Cluj Arena, alături de prieteni şi de artişti internaţionali.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 07.08.2022, 21:15

Vezi și

UPDATE: Un jandarm din Cluj, aflat în timpul liber, a fost implicat într-un scandal cu un agent de pază la Festivalul Untold, el fiind dată afară din perimetrul evenimentului muzical. Inspectoratul de Jandarmi face verificări în acest caz. "În această dimineaţă, în jurul orei 03:00, a avut loc o altercaţie verbală între un participant la festival şi un agent de pază. Ulterior, participantul la festival a fost scos în afara Arenei, de către agenţii de pază. Imediat după producerea evenimentului, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit faptul că participantul la festival este un jandarm, aflat în timpul liber. Având în vedere acest aspect, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. De asemenea, precizăm faptul că, în cursul acestei zile, jandarmul, aflat în timpul liber, a depus plângere prealabilă, cu privire la acest incident, la IPJ Cluj”, precizează comunicatul. Acest incident este diferit de cel în care mai mulţi participanţi la festival s-au luat la bătaie sâmbătă seară, 6 august, în faţa scenei principale de la Untold.

UPDATE: Jandarmeria Română a reacţionat, după ce presa s-a revoltat, şi a remis presei un comunicat în care este prezentat bilanţul activităţii pentru ziua a treia de festival: 49 de persoane au fost oprite să intre la festival pentru că aveau asupra lor substanţe interzise, iar alte 11 persoane au fost depistate conducând sub influenţa substanțelor psihoactive. Despre ziua a doua de festival, nu se spune nimic.

"Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, în a treia zi de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 34 amenzi în valoare de 30.345 lei și 19 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 10 amenzi în valoare de 3.700 lei și 3 avertismente. În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 49 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 11 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Aparent, Untold 2022 a ajuns la final fără incidente majore. Ministerul de Interne a desfăşurat la Cluj nu mai puţin de 2.000 de oameni care să asigure ordinea şi liniştea publică şi care să se asigure că incidentele petrecute la SAGA Festival nu se vor repeta şi la Untold. Toate structurile M.A.I prezente la Untold şi-au desemnat drept comunicator oficial cu reprezentanţii presei Jandarmeria Română. Purtătorii de cuvânt ai acestei instituţii sunt singurii care pot spune publicului dacă şi ce fel de incidente au avut loc în perioada Untold.

Pe acelaşi subiect

De ce "tace" Jandarmeria?

Problema este că ultima comunicare a Jandarmeriei a avut loc vineri, 5 august, atunci când a fost raportat că 23 de tineri au fost opriţi să intre la festival pentru că aveau asupra lor substanţe interzise. Pe timpul weekend-ului, reprezentanţii Jandarmeriei nu au mai discutat cu presa, deşi incidente au mai avut loc. Unul dintre ele, precum cel prezentat în video mai sus în care mai mulţi tineri se bat chiar în faţa scenei principale, fiind surprins de camerele video şi prezentat chiar pe reţelele de socializare. Potrivit surselor Observator, Jandarmeria nu ar dori în mod intenţionat să prezinte astfel de incidente pentru ca la finalul festivalului să poată prezenta un raport "curat", fără probleme majore. Conform aceloraşi surse, ordinul ar fi venit de la cel mai înalt nivel.

De menţionat şi că în seara de sâmbătă, 6 august, atunci când a avut loc incidentul prezentat în video de mai sus, la Untold au fost prezenţi şi Lucian Bode, ministrul de Interne, precum şi primarul Clujului, Emil Boc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Incidentele de la Untold pe care Jandarmeria se face că nu le vede. Sunt 2.000 de angajaţi ai M.A.I la festival, dar nu au nimic de raportat: reacţia instituţiei