Antena Meniu Search
x

INEDIT! Lucruri neştiute despre mari personalităţi ale lumii

Istoria este plină de informaţii inedite, însă sunt lucruri foarte interesante, dar ştiute doar de cunoscători.

Deşi nu v-a trecut vreodată prin minte, motivul pentru care Împăratul Iulius Cezar purta întotdeauna o coroniţă pe cap era pentru a ascunde începutul de calviţie.

Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, nu a fost de profesie scriitor, ci oftalmolog.

Drapelul naţional al Italiei este opera lui Napoleon Bonaparte. Ciudat, aşa-i? S-a întâmplat în 1787 când armata victorioasă a lui Napoleon a traversat Italia. În această perioadă, mai multe mici state republicane de inspirație iacobină au înlocuit vechile state absolutiste și aproape toate au utilizat drapele cu trei benzi egal dimensionate de diverse culori inspirate de modelul francez din 1790. Culorile alese de Republică erau roșu și alb, iar drapelul milanez era verde, aceeași culoare cu cea de pe uniformele gărzii civile din Milano.

Scriitorul Charles Dickens dormea şi scria, întotdeauna, cu capul spre nord. Motivul? Se alinia cu polii pământului, crezând că aşa îşi va putea îmbunătăţi creativitatea.

Deşi Alexander Graham Bell a inventat telefonul, niciodată nu a avut ocazia să vorbească cu mama şi soţia sa la acesta, din cauză că ambele erau surde.

Van Gogh a vândut o singură pictură în timpul vieţii, intitulata "Red Vineyard at Arles".

În 1938, Adolf Hitler a fost ales personalitatea anului de către publicaţia "Time".

Mozart a compus prima partitura la vârsta de trei ani.

Marie Curie nu a fost membru al Academiei Franceze, din cauză că era de sex feminin. Cu toate acestea, a fost de două ori răsplătită cu Premiul Nobel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » INEDIT! Lucruri neştiute despre mari personalităţi ale lumii