Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie cere despăgubiri de 30.000 de euro de la Universitatea Ovidius din Constanța. Instituția nu i-a mai prelungit contractul de profesor titular

Şedinţa Sfântului Sinod nu l-a ţinut mult timp departe de scandal pe Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului cere 30.000 euro despăgubiri de la Universitatea Ovidius din Constanța, după ce instituţia nu i-a mai prelungit contractul de cadru didactic titular. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 25.03.2024, 14:51

Vezi și

Când a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare în sistemul de învățământ universitar, IPS Teodosie nu a mai primit prelungirea contractului de profesor universitar. Drept urmare, în acest caz, Arhiepiscopia Tomisului a acționat în instanță și solicită 158.000 de lei de la Universitatea Ovidius.

Arhiepiscopul Tomisului cere 30.000 euro despăgubiri de la Universitatea Ovidius din Constanța

Suma reprezintă drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit pentru anul universitar 2021-2022, dar și o reparare a prejudiciului moral suferit. Totodată, Teodosie susține că i s-ar fi putut prelungi contractul în condițiile în care nu există suficienți profesori titulari. 

Dosarul se va judeca la tribunalul Constanța la data de 18 aprilie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie cere despăgubiri de 30.000 de euro de la Universitatea Ovidius din Constanța. Instituția nu i-a mai prelungit contractul de profesor titular