Antena Meniu Search
x

Iulia Timoşenko, primele declaraţii după eliberare: Voi candida la prezidenţiale!

Iulia Timoşenko a fost eliberată. Cu 322 pro, din 450, parlamentarii au votat pentru punerea în libertate a fostului premier ucrainean.

UPDATE:  "Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, şi-a exprimat satisfacţia opozanta Iulia Timoşenko, un fost premier ucrainean, în prima declaraţie după ce a fost eliberată postată pe site-ul partidului său, relatează AFP, conform Mediafax.

"Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara", a declarat ea.

Iulia Timoşenko a explicat că va candida la alegerile prezidenţiale organizate în luna mai.

UPDATE: Iulia Timoşenko a fost văzută ieşind din penitenciarul spitalului în care era ţinută, într-un scaun cu rotile. Conform Reuters, Timoşenko s-a urcat într-o maşină de teren neagră şi a plecat fără a face declaraţii.

UPDATE: Informaţiile iniţiale, care anunţau eliberarea din închisoare a lui Timoşenko, au fost clarificate de purtătoarea de cuvânt a acesteia, Nataşa Lisova, care a precizat că decizia parlamentară stipulează că ea trebuie eliberată imediat.

UPDATE: Iulia Timoşenko nu a fost eliberată. Un asistent personal al oficialului încarcerat a explicat că încă nu a fost eliberată Iulia Timoşenko, chiar dacă Parlamentul a votat eliberarea acesteia, relatează Antena 3.

Parlamentul ucrainean a adoptat sâmbătă o rezoluţie pentru eliberarea "imediată" a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko, relatează AFP, conform Mediafax.

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, a beneficiat de modicările Codului Penal, impuse de acordul de pace semnat de Preşedintele Ianukovici şi de liderii opoziţiei de la Kiev.

Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare în 2011, pentru abuz de putere, a fost eliberată, în urma votului din Parlament.

Aceasta a fost acuzată că a semnat acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Iulia Timoşenko, primele declaraţii după eliberare: Voi candida la prezidenţiale!