Antena Meniu Search
x

Poliţiştii îi caută pe indivizii care au jefuit o casă de schimb valutar din Constanţa

Încă un jaf ca-n filme! De data asta, la Constanţa, indivizi necunoscuţi au spart acoperişul unui magazin, fără ca nimeni să-i observe. Au coborât în rapel până în interiorul unei case de schimb valutar, unde au reuşit să deschidă un seif şi să ia 160 de mii de euro.

de Redactia Observator

la 02.10.2019, 20:58

Vezi și

Încă un jaf ca-n filme! De data asta, la Constanţa, indivizi necunoscuţi au spart acoperişul unui magazin, fără ca nimeni să-i observe. Au coborât în rapel până în interiorul unei case de schimb valutar, unde au reuşit să deschidă un seif şi să ia 160 de mii de euro. Suspect este că alarma nu s-a declanşat, iar anchetatorii cred că a fost vorba despre un jaf dat la pont. 

Amprente, imagini suprinse de camerele de supraveghere, dar şi instrumente pe care jefuitorii le-au lăsat în urmă. Toate sunt analizate cu atenţie.

La ora 4 dimineaţa, indivizi necunoscuţi şi-au făcut intrarea în centrul comercial precum cascadorii dintr-un film de acţiune. 

După ce au escalat clădirea, au tăiat o parte din acoperișul de tablă. Apoi, cu ajutorul frânghiilor, au coborât până în interiorul casei de schimb valutar. Au mers direct spre cele două seifuri în care se aflau, în total, 200 de mii de euro.

Cu un polizor, indivizii au reuşit să deschidă unul dintre ele. Culmea, cel în care se aflau mai mulţi bani. 160 de mii de euro. 

Anchetatorii iau în calcul varianta ca indivizii să fi acţionat chiar şi la pont. Au ştiut exact unde să acţioneze aşa se face că au intrat direct prin tavanul acestei case de schimb valutar, fără ca cineva să sesizeze prezenţa lor.

Un detector de fum a dat într-un târziu alarma. 

"Au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere, au fost ridicate mai multe instrumente suspectate că ar fi fost folosite în activitatea infracţională. De asemenea, a fost folosit şi câinele de urmă al serviciului criminalistic", este mesajul transmis de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

La cercetare a fost chemat şi un specialist IT care verifică dacă hoţii au deconectat sistemul de alarmă al magazinului.

Reprezentanţii centrulului comercial, în care avea sediul casa de schimb valutar, au comunicat că agenţii de pază nu au remarcat nimic suspect, iar sistemul de supraveghere a funcţionat fără întrerupere. 

În ultimele luni, în ţară, au avut loc mai multe jafuri după scenarii asemănătoare. Hoţii au spart ziduri sau au intrat prin tavane ca să ajungă la seifurile cu bani. 

La spargerea de acum trei săptămâni, de la Casa de Pensii din Timişoara, de unde s-au furat peste 50 de mii de euro, poliţiştii nu au nici acum vreun suspect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Poliţiştii îi caută pe indivizii care au jefuit o casă de schimb valutar din Constanţa