Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jeff Bezos este, din nou, cel mai bogat om de pe planetă, depășindu-l pe Elon Musk

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, este din nou cel mai bogat om de pe planetă, depășându-l pe Elon Musk cu 1 miliard de dolari.

de Iulia Iancu

la 17.02.2021 , 16:09

Jeff Bezos, fondatorul Amazon
Jeff Bezos, fondatorul Amazon - DPA Images / Andrej Sokolow via Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Elon Musk a pierdut, marți, 4,5 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%. Astfel, după șase săptămâni petrecute în topul celor mai bogați oameni de pe planetă, Musk a fost depășit de Jeff Bezos, care, la rândul său a suferit pierderi de doar... 372 milioane de dolari, potrivit CNN

Averea lui Jeff Bezos se ridică la valoarea de 191 de miliarde de dolari, în timp ce fondatorul Tesla are o avere de 190 de miliarde de dolari. Bill Gates, în schimb, rămâne pe locul al treilea, cu o avere de 137 miliarde de dolari. 

Creșterea averii lui Musk, cea mai rapidă ascensiune din istorie

Articolul continuă după reclamă

Musk a început anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari şi abia dacă se încadra în topul celor mai bogaţi 50 de oameni.

Creşterea de peste nouă ori a preţului acţiunilor Tesla în ultimul an, alături de pachetul generos de beneficii, i-a mărit averea netă cu peste 150 de miliarde de dolari.

Între timp, preţul acţiunilor Amazon a rămas mai scăzut din cauza posibilei înăspriri a legislaţiei de către Washington.

Elon Musk l-a depăşit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind al şaptelea cel mai bogat om din lume. În noiembrie, Musk l-a depăşit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea în topul miliardarilor. Totodată, Musk a acumulat în ultimele 12 luni o avere mai mare decât întreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Jeff Bezos renunță la funcția de CEO al Amazon

Jeff Bezos a anunțat că se va retrage în acest an din funcția de CEO al grupului Amazon, urmând ca șeful diviziei cloud, Andy Jassy, să preia conducerea companiei.

Jeff Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, în timpul unei excursii cu soția sa, MacKenzie Scott, şi de atunci a transformat librăria online într-un gigant de comerţ electronic cu acoperire globală, într-o serie de categorii diferite, de la gadget-uri la produse alimentare şi până la streaming sau servere.

Sub conducerea lui Bezos, Amazon a depăşit o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, în ianuarie anul trecut, iar în prezent valorează mai mult de 1.600 de miliarde de dolari. De altfel, doar în ultimele trei luni din 2020, firma a raportat vânzări de 100 de miliarde de dolari.

Acţiunile Amazon au crescut marţi cu aproximativ 1% după închiderea tranzacţiilor, în urma rezultatelor financiare excelente. Per total, acţiunile companiei s-au apreciat aproximativ 4% în 2020 şi au crescut cu aproape 70% doar în ultimele 12 luni.

Iulia Iancu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Jeff Bezos este, din nou, cel mai bogat om de pe planetă, depășindu-l pe Elon Musk