Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Președintele Klaus Iohannis face declarații la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis va susține marți, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

de Veronica Micu

la 12.05.2020 , 15:26

Klaus Iohannis face declarații la ora 17.00 Președintele Klaus Iohannis face declarații la Palatul Cotroceni - captura video Facebook
  • Președintele s-a întâlnit astăzi cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.
  • Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care starea de urgenţă se încheie în 14 mai

Klaus Iohannis a participat astăzi, tot la Palatul Cotroceni, la o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19.

La întâlnire au mai luat parte premierul Ludovic Orban și miniștri de Interne, ai Sănătăţii, Apărării, Economiei şi Jusitţiei, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat.

Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care starea de urgenţă se încheie în 14 mai, iar Guvernul a adoptat şi trimis în Parlament proiectul de lege referitor la măsurile care vor fi luate după această dată, în contextul instituirii stării de alertă.

Articolul continuă după reclamă

Proiectul urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă.

Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legislaţia care reglementează starea de alertă, considerând că se încalcă principiul separaţiei puterilor, precum şi prvederile legale constituţionale potrivit cărora Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a ţării, şedinţa Curţii Constituţionale pe acest subiect fiind programată miercuri.

Citește și:
Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Președintele Klaus Iohannis face declarații la Palatul Cotroceni