Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, noi declarații despre tragedia din Piatra Neamț: ”E foarte important să se afle rapid cum a fost posibil”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un incendiu precum cel de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece pacienţi de la ATI, iar în opinia sa, acest accident arată de ce e absolut necesară reforma profundă a sistemului de sănătate publică.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 15.11.2020, 13:20

Klaus Iohannis cere reformarea sistemului de sănătate
Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre tragedia din Piatra Neamț - Facebook / Klaus Iohannis
  • 10 pacienți au murit în incendiul de la ATI Piatra Neamț
  • Klaus Iohannis a declarat că este nevoie de o reformă a sistemului de sănătate

E foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă era nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România", a declarat Klaus Iohannis. 

El a remarcat că ”pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară şi, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la Sibiu,la ieşirea de la biserică, unde, potrivit afirmaţiilor sale, toţi s-au rugat pentru victimele incendiului.

Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamţ”, a afirmat Iohannis, transmiţând condoleanţe familiilor îndoliate.

Zece persoane au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seara, în secţia de terapie intensivă a Spitajului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.

În încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Colegul său Pavel Borş, o asistentă şi o infirmieră au suferit răni mai uşoare.

Unul dintre angajaţii spitalului spune că focul ar fi pornit de la priza de oxigen care alimenta ventilatoarele pacienţilor. Instalaţia electrică ar fi fost suprasolicitată după ce secţiile de ATI au fost mutate pe acelaşi etaj pentru a se putea deschide o secţie nouă de neurochirurgie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, noi declarații despre tragedia din Piatra Neamț: ”E foarte important să se afle rapid cum a fost posibil”