Antena Meniu Search
x

La munte, se strigă deja pârtie! Cei mai nerăbdători sportivi au dat startul sezonului de schi

S-a dat startul sezonului de schi. Sinaia a fost recent desemnată cea mai bună staţiune din România, în cadrul World Ski Awards.

Vezi și

La munte, se strigă deja pârtie! Cei mai nerăbdători sportivi au furat startul sezonului de schi. Şi au testat zăpada de la Bâlea Lac şi Poiana Braşov. Sinaia a fost recent desemnată cea mai bună staţiune din România, în cadrul World Ski Awards.

Este o premieră pentru ţara noastră, care se alătură astfel statelor cu tradiţie, precum Austria şi Franţa. Sinaia, staţiune de poveste, este acum cunoscută în întreaga lume. Pentru prima dată, ţara noastră s-a numărat printre cele 30 de participante la World Ski Awards.

Oraşul de la poalele Bucegilor a intrat în topul mondial. 

Maria Floricică, administratorul domeniului schiabil Sinaia: "În sfârşit, ajungem şi noi pe harta staţiunilor de schi din lume, e important ca oameni din Austria, din industria de schi internaţională să afle că facem şi noi schi în România."

Oficial, sezonul nu s-a deschis încă. Dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, abia de 1 decembrie vom putea pune-n picioare schiurile, pe una dintre pârtiile de la cota 2000.

Maria Floricică, administratorul domeniului schiabil Sinaia: "Sper ca în prima jumătate a lunii decembrie să putem să pornim cel puţin cu domeniul de altitudine, cu pârtiile din golul alpin."

În schimb, în Poiana Braşov a fost destul de frig cât să fie pornite tunurile de zăpadă. Omătul a fost suficient de bun cât să-i atragă pe turişti să facă primii oameni de zăpadă.

Distracţia a început şi la Bâlea Lac, unde zăpada depăşeşte, în unele locuri, 75 de centimetri. 

Este prima aventură a pasionaţilor de sporturi de iarnă. Pentru o porţie de adrenalină, efortul e mare.

De mâine, va ploua în toată ţara, iar la munte ploile se vor transforma în ninsori. Specialiştii avertizează că în Munţii Făgăraş este risc de avalanşă, la peste 1.800 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » La munte, se strigă deja pârtie! Cei mai nerăbdători sportivi au dat startul sezonului de schi