Antena Meniu Search
x

Avertizări meteo pe Autostrada Soarelui, la un an de la un tragic carambol. Senzorii de vreme vor da informaţii şoferilor în timp real

La un an de la carambolul de pe autostrada Soarelui, care a ucis patru oameni, CNAIR a anunţat că alte şapte staţii vor măsura datele meteo.

Vezi și

La un an de la carambolul de pe autostrada Soarelui, care a ucis patru oameni, CNAIR a anunţat că alte şapte staţii vor măsura datele meteo. Informaţiile ar urma să fie afişate pe panourile informative de pe autostradă.

Pe data de 5 noiembrie 2016, un carnagiu fără precedent pe Autostrada Soarelui a ucis 4 oameni şi a rănit peste 60. Ulterior, anchetatorii au aflat ce a provocat tragedia. Neatenţia unui şofer, dar şi faptul că panourile de informare de pe A2 nu funcţionau. Iar şoferii nu au ştiut că o bună porţiune din şoseaua de viteză este acoperită de o ceaţă deasă. 

Astăzi panourile sunt funcţionale. Şi, cel puţin în teorie, mai eficiente. Alte şapte staţii meteo au fost amplasate de Compania de Drumuri pe porţiunea de autostradă Cernavoda Constanţă. Senzorii vor măsura mai mulţi parametri.

Informaţiile utile pentru şoferi, mai ales pe vreme rea, vor fi centralizate. Iar mai apoi afişate. O singură problemă însă.

Momentan, doar temperatura este afisata pe panouri, aceasta fiind cea mai necesara participantilor la trafic in momentul de fata, anunţă autorităţile.

Oficialii CNAIR dau însă asigurări că sistemul este sută la sută funcţional. Iar odată cu primele schimbări ale vremii, datele se vor actualiza, pentru a afişa şi viteza vântului sau precipitaţiile.

ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR:

Ca orice sistem, în momentul în care este implementat, are o perioadă în care începe să funcţioneze total. Până la sfârşitul anului, întregul sistem, toate cele două sisteme vor funcţiona în parametri.

Informaţiile nu vor apărea doar pe panourile de informare. Sistemul poate transmite şi alerte SMS în zonele în care condiţiile meteo devin un pericol pentru siguranţa traficului rutier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avertizări meteo pe Autostrada Soarelui, la un an de la un tragic carambol. Senzorii de vreme vor da informaţii şoferilor în timp real