Video

Lacul Fundeni din Capitală arată ca o groapă de gunoi. Autorităţile au o explicaţie

De Adrian Lupușor.
Publicat: 18.04.2021, 19:36.
Actualizat: 18.04.2021, 19:42

Tot mai multe gunoaie in București. După marile parcuri, munţi de deșeuri au zăcut până zilele trecute și pe malul lacului Fundeni, din Sectorul 2. Peste 340 de tone de deseuri au fost adunate iar operaţiunea e departe de a se fi încheiat. 

Pase cu responsabilitatea

Ceea ce vedem în imagini nu e o groapă de gunoi, ci lacul Fundeni din Capitală. Pe malul lui, au fost aruncate de-a lungul timpului tone întregi de gunoaie. Autorităţile au o explicaţie:

Radu Mihaiu - primarul Sectorului 2: "N-a făcut nimeni chestia asta de zeci de ani. Toată lumea pasa răspunderea la Apele Române, fie de la Apele Române la noi, fie la ALPAB. Toată lumea zicea că nu e treaba lui"

Teoretic, cei de la Apele Române, care administrează lacul Fundeni, trebuiau să se ocupe de curățenie. Doar că n-au fondurile necesare pentru asta.

Radu Mihaiu - primarul Sectorului 2 : "Cei de la ADP mi-au zis că ar trebui să le dăm amendă celor de la Apele Române că nu își curăță. Cei de la Apele Române ne-au zis că ar trebui să ne dea ei amendă, pentru că oamenii din Sectorul 2 vin și fac mizerie"

Așa că Primăria a găsit o soluție de compromis: a trimis echipele de la administraţia domeniului public pentru a strânge gunoaiele. După cinci zile însă...

Adrian Lupușor - jurnalist Observator: "Acțiunile de igienizare a lacului Fundeni s-au oprit pentru că.. a început să plouă. Și se vor relua abia săptămâna viitoare, numai dacă vremea va permite asta. Însă problema e alta: autoritățile au nevoie de un utilaj special pentru a scoate toată mizeria care, deși acum nu o vedeți, ea se ascunde sub apă. Un utilaj de dragare, care momentan nu există în București"

Până atunci, autoritățile încearcă să-i prindă pe cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării. Primarul spune că va monta camere şi va confisca maşinile din care se aruncă deşeurile, pentru că amenzile oricum nu le plăteşte nimeni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.