Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după revocare: "Începând de azi, nu mai lucrez în DNA"

Laura Codruța Kovesi va susține astăzi, la ora 12.00, la sediul DNA, o declarație de presă după decizia lui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție.

de Redactia Observator

la 09.07.2018 , 12:35

Actualizare 12:00 - Laura Codruţa Kovesi a făcut primele declaraţii după ce preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o din funcţia de procuror-şef al DNA.

"Am fost procuror şef timp de 5 ani. Începând de astăzi, nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Episodul de astăzi nu este o înfrângere", a spus fosta şefă a DNA.

Laura Codruţa Kovesi a afirmat că decretul de revocare semnat luni de către preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din funcţie "lasă un mare semn de întrebare" dacă va exista o subordonare discreţionară a procurorul şef al DNA faţă de ministrul Justiţiei.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Kovesi a spus că, având în vedere decretul semnat de către preşedintele Iohannis, mandatul său la conducerea DNA încetează începând de astăzi.

Ea a precizat că va realiza un bilanţ al activităţii sale de 5 ani şi 24 de zile la conducerea DNA, raport care va fi publicat cât mai repede posibil pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Kovesi a spus că procedura de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA nu a întrunit condiţiile cerute de lege, iar revocarea sa lasă un mare semn de întrebare. 

"CSM a dat aviz negativ, am dovedit în faţa Secţiei de procurori că motivele invocate de mininistrul Justiţiei o parte sunt nereale, o parte nemotivate. Decretul semnat de preşedinte lasă un mare semn de întrebare - va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei?", s-a întrebat Kovesi.

Ea a mai spus că nu comentează decizia Curţii Constituţionale, dar "motivarea acesteia sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei". 

laura Codru'a Kovesi a mai spus, în declaraţia de presă care a durat câteva minute, că începând de astăzi nu va mai lucra în DNA şi va rămâne procuror. 

De asemenea, Kovesi le-a mulţiumit colegilor săi din DNA şi tuturor procurorilor din Ministerulş Public "pentru curajul şi profesionalismul" lor. 

Ştirea iniţială:

Laura Codruța Kovesi va susține astăzi, la ora 12.00, la sediul DNA, o declarație de presă după decizia lui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție.

În urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat că şeful statului Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după revocare: "Începând de azi, nu mai lucrez în DNA"