Antena Meniu Search
x

Ionel Lepa şi prietenul care l-a adăpostit au vrut să păcălească autorităţile

Apar noi informaţii şocante în cazul poliţistului asasinat duminică. Prietenul care l-a adăpostit pe criminal a chemat ambulanţa chiar în satul în care Ionel Lepa se ascundea. Cu o diversiune, asasinul şi prietenul lui au încercat să obţină calmante.

de Redactia Observator

la 05.06.2019, 20:16

Vezi și

Apar noi informaţii şocante în cazul poliţistului asasinat duminică. Prietenul care l-a adăpostit pe criminal a chemat ambulanţa chiar în satul în care Ionel Lepa se ascundea. Cu o diversiune, asasinul şi prietenul lui au încercat să obţină calmante. Suspectul era rănit şi, în întuneric, s-a apropiat de asistentă. Doar că femeia nu şi-a dat seama că poate fi criminalul căutat de toată Poliţia Română. Uciderea agentului din Recaş scoate la iveală probleme grave în Poliţie.

Ca sa facă roste de calmante, Daniel Cristian Boaru, prietenul criminalului Ionel Lepa, a sunat la ambulanţă. Le-a spus dispecerilor că prietena lui este însărcinată şi are dureri. 

Dar le-a cerut medicilor să nu ajungă până în faţa locuinţei, aceeaşi în care se adăpostea fugarul. 

Tânărul a solicitat intervenţia medicilor în ajutorul criminalului Ionel Lepa

Tânărul a solicitat medicilor să nu se apropie de locuinţă pentru a nu se speria bunica lui. A trimis o tânără la înaintare, dar asistenta de pe ambulanţă a spus că nu poate să îi administreze nimic, nefiind nicio sistematologie ca sa îi administreze calmante.

Asistenta recunoaşte că a văzut la distanţă o persoană mai în vârstă, cu mâna stângă în buzunar, dar spune că "noi nici nu am ştiut că la locul acela s-a ascuns de fapt criminalul".

Se întâmpla la doar opt ore de la moartea poliţistului Cristian Amariei. Ambulanţa a fost chemată la nici şapte kilometri distanţă de locul asasinatului. Suspectul căutat era rănit şi căuta disperat ajutor. 

Doar că cei la ambulanţă nu şi-au dat seama că apelul ciudat ar putea ascunde o diversiune. 

Astfel, Ionel Lepa a fost capturat abia după o zi şi jumătate de căutări. 

Astăzi au apărut imagini şi din momentul în care Lepa atacă un fermier în încercarea de a fura motorină de la mai multe utilaje.

Sunt din anul 2014. Şi ar fi trebuit să fie cunoscute de poliţiştii care au dat duminică ordinul ca două echipaje fără protecţie să plece după el.

De ce în misiune au fost trimişi simpli agenţi ai poliţiei din Recaş? Şeful Poliţiei Române recunoaşte că nu are încă un răspuns. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acţiunea de capturare a lui Lepa, deficitară

Orice acţiune de capturare a unui urmărit internaţional ţine cont de câteva aspecte. Primul, profilul suspectului. În cazul de faţă, agresiv, posibil înarmat, evadase din închisoare şi folosise în trecut arme albe.

În al doilea rând, locul misiunii. În Izvin, o casă cu cel puţin două ieşiri prin care suspectul putea fugi. Cine acţionează în mod normal în astfel de situaţii?

Doi agenţi de la un post din Rercas sau trupele speciale de intervenţie care ar fi trebuit să îl prindă fără victime colaterale?

Diferenţele - veste antiglonţ, arme folosite, antrenamentul poliţiştilor.

Se conturează greşeli grave de organizare a misiunii care s-a încheiat cu moartea unui poliţist şi rănirea colegului său.

Şi sunt întrebări şi cu privire la operaţiunea de căutare a asasinului. Deşi era urmărit de un an, Lepa nu se ascundea de oamenii din Izvin.

Garoafe albe în memoria poliţistului ucis de Lepa 

Violenţa cu care acţionase în trecut semănase teamă printre localnici. 

Acum, colegii agentului ucis în misiune aduc noi acuzaţii şefilor din Ministerul de Interne. 

Ucigaşul agentului din Recaş a fost operat. Este in continuare păzit de trei luptători ai serviciului de acţiuni speiale. 

Misiunea de capturare s-a încheiat cu un moment emoţionant. Sutele de luptători SIAS, lunetişti şi agenţi de investigaţii criminale au primit din partea unor florărese 100 de garoafe albe, în memoria colegului lor căzut la datorie. 

Fără proceduri clare şi fără echipament de protecţie, tragedia din Poliţie s-ar putea repeta oricând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ionel Lepa şi prietenul care l-a adăpostit au vrut să păcălească autorităţile