Antena Meniu Search
x

Video Liderul galeriei CSA Steaua, săltat de mascaţi. Andrei Florescu este audiat în dosarul violențelor de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA

Continuă descinderile în cazul ultraşilor echipelor de fotbal din Bucureşti. Liderul galeriei Steaua, Florescu Andrei, a fost ridicat astăzi de polițiști și dus la audieri. Dosarul privește incidentele din 8 martie, de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA. Atunci, steliștii au venit în sprijinul celor de la UTA, au intrat pe teren și s-au bătut.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.03.2024, 13:41

Vezi și

Este, practic, o continuare a dosarului deschis, în urmă cu o săptămână, când liderul galeriei Rapidului a fost arestat pentru 30 de zile, pentru că a introdus materiale pirotehnice pe stadionul naţional, în timpul meciului dintre Rapid şi FCSB. Acum, poliţiştii au continuat ancheta şi către alte grupuri de ultraşi. Este vorba desprecei de la CSA Steaua şi cei de la Dinamo.  Au fost percheziţii în această dimineaţă, dar şi ieri, în  Bucureşti, dar şi în Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi. 26 de ultraşi au fost conduşi la uadieri până în prezent. Urmează să fie adus şi Andrei Florescu, unul dintre liderii galeriei CSA Steaua. Cu toţi sunt suspectaţi de încăierare, de deranjare a ordinii şi liniştii publice, dar şi de folosirea unor materiale explozive.

De asemenea, la percheziţii poliţiştii au găsit arme de tip airsoft.

Dosarul privește incidentele din 8 martie, de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA, când steliștii au venit în sprijinul celor de la UTA, când suporterii au pătruns pe teren și s-au bătut.

Dosar penal în cazul violențelor de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA. Liderul galeriei CSA Steaua, dus la audieri

Pe acelaşi subiect

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în executare 15 mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere și citații, în Municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu și Mehedinți, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive, anunță Poliția Capitalei.

În urma activităților întreprinse, șapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și folosirea, fără drept, de materii explozive. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți și al echipelor de intervenție din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Bătaie generală între fanii UTA, "U" Cluj și Dinamo, în București. Sute de jandarmi au intervenit pentru a-i calma

Pe data de 8 martie, au fost confruntări între suporterii mai multor echipe, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene în zona stadionului Arcul de Triumf.

Primul incident s-a produs cu o oră înaintea meciului dintre Dinamo și UTA. Suporterii veniți din Arad au primit sprijin de la galeria CSA Steaua și s-au încăierat cu cei dinamovişti. Au fost lupte inclusiv pe treptele bisericii Cașin.

Jandarmii au separat cele două tabere, dar după ce susţinătorii au ajuns pe stadion, au fost scene dure și pe gazon. Suporterii au sărit gardurile de protecție, și-au împărțit pumni și au aruncat cu fumigene și torțe chiar înainte de meci. Jandarmii au dart amenzi de 85.000 de lei şi au interzis intrarea pe stadioane pentru opt suporteri violenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Liderul galeriei CSA Steaua, săltat de mascaţi. Andrei Florescu este audiat în dosarul violențelor de la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA