Antena Meniu Search
x

Video Liderul motocicliştilor Hells Angels România, prins în flagrant în timp ce plănuia un transport uriaş de droguri şi comanda asasinate, în Voluntari

Ofiţerii români şi investigatori americani au oprit o reţea care alimenta cu cocaină cluburi de pe trei continente. Din grupare făceau parte un român şi doi neozeelandezi, lideri ai uneia dintre cele mai temute bande de motociclişti din lume - Hells Angels.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 19.11.2020, 21:00

Vezi și
  • Membri ai grupării Hells Angels, prinși în România în timp ce pregăteau un transport uriaș de droguri.
  • Liderul Hells Angels România este un om de afaceri care deţine mai multe restaurante şi spaţii comerciale în Centrul Vechi.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Scenele desprinse din serialele cu Pablo Escobar au fost filmate de anchetatori într-un depozit din oraşul Voluntari. Un ofiţer antidrog sub acoperire de la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate asistă la pregătirea unui transport mamut de stupefiante.

Cei care se pregătesc să dea lovitura sunt doi cetăţeni neozeelandezi şi un român. Toţi fac parte din gruparea de motoccilişti Hells Angels. Aşa cum le spune numele, sunt Îngerii Iadului - prima şi cea mai mare bandă de motociclişti din lume. Seara trecută, zgomotul dronelor cu termoviziune ale anchetatorilor şi sirenele de poliţie au redus la tăcere motoarele.

În depozit, mascaţii au găsit trei suspecţi pe care investigatorii americani îi căutau de ani buni.  

Marcel Vela, șeful MAI: "Au fost identificate trei persoane urmărite internațional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecți s-au găsit 50.000 euro în numerar și actele de porprietate a două imobile din plata unei cantități imense de cocaină care ar fi trebuit să tranziteze România".

Pentru a se infiltra printre traficanţi, ofiţerul sub acoperire şi-a cumpărat un bolid pe două roţi şi a făcut parte din grupare timp de 8 luni. Liderul Hells Angels România avea misiunea de a deschide drumul drogurilor în Europa.

Practic, cocaina şi metamfetamina veneau din Statele Unite şi America de Sud,în portul Constanţa, iar apoi erau trimise către Vestul  Europei şi către Noua Zeelandă. Acolo, transportul era aşteptat de alţi patru lideri Hells Angels. Unul dintre ei este cel mai cunoscut infractor din Noua Zeelandă, cu peste 30 de reţineri la activ.

În schimbul zecilor de kilograme de dorguri, românul le-a cerut colegilor din Noua Zeelandă un "mic" favor. Voia să scape de liderul unei benzi rivale. Aveau şi arsenalul pregătit, mai multe arme de foc.

Marcel Vela: "Polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o suma de bani pentru a comite omorul".

O comandă care nu i-a surprins pe procurori. Ştiau că au de a face cu cea mai violentă bandă de motociclişti din lume. Hells Angels a fost înfiinţată în ţara noastră în urmă cu 10 ani. În Olanda, gruparea considerată extrem de violentă a fost interzisă.

Procurorii DIICOT au lucrat împreună cu experți ai DEA si Homeland Security, doua structuri specializate în capturatea membrilor celor mai extinse si periculoase rețele de trafic de droguri din Statele Unite. Acolo vor ajunge cel mai probabil si suspecții prinși la noi, după ce procurorii americani au cerut deja judecătorilor din România extrădarea lor.

Liderul grupării Hells Angels România este un om de afaceri care deţine mai multe restaurante şi spaţii comerciale în Centrul Vechi. E acuzat printre altele şi de spălare de bani.

Anchetatorii au ridicat o mică avere din depozit: 12 motociclete şi maşini de lux şi 200.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Liderul motocicliştilor Hells Angels România, prins în flagrant în timp ce plănuia un transport uriaş de droguri şi comanda asasinate, în Voluntari