Antena Meniu Search
x

Liderul studenţilor din România, Vlad Dediu, a murit înecat. Doi tineri l-au scos din apele mării, în Mamaia

Sfârşit dramatic pe litoral. Liderul studenţilor din România, Vlad Dediu, a murit după ce a fost scos din apa mării.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 13.07.2020, 11:53

Vezi și
  • Vlad a murit câteva ore mai târziu, la spital.
  • Era preşedintele Uniuniii Naţionale a Studenţilor din România.

Deşi paramedicii au reuşit să-l resusciteze, tânărul a decedat câteva ore mai târziu, la spital! Vlad a fost scos din apă de doi trecători.

Puţin după ora 6 dimineaţa, pe o plajă din Mamaia. Un tânăr este resuscitat de paramedici după ce a fost scos din apă de 2 trecători.

Andrei Columb, salvator: Eram cu un prieten şi zic, hai, să mergem repede, să-l scoatem pentru că nu era nicio glumă, când am pus mâna pe el, mi-am dat seama că deja era înecat.

Tânărul ar fi stat ore bune în mare, povesteşte unul dintre salvatori. Acesta ar fi fost, înainte de răsărit, la o petrecere, cu o gaşcă de prieteni. 

Andrei Columb, salvator: M-am mirat aşa un pic pentru că erau câţiva oameni pe plajă, dar nimeni nu a observat nimic. Trebuia să aveţi grijă de el. Ieşi într-o vacanţă cu un grup de prieteni şi trebuie să aveţi grijă unul de altul, a zis el că nu l-a văzut, că la un moment dat a dispărut de aici şi că nu-l mai găsea.

Vlad a murit câteva ore mai târziu, la spital. Avea doar 22 de ani, era preşedintele Uniuniii Naţionale a Studenţilor din România, iar pe 1 iulie devenise inginer. Colegii şi prietenii acestuia sunt şocaţi de tragedie. 

Săptămâna aceasta urma să participe la festivitatea de premiere, la Politehnică. 

Mihnea Costoiu,rector Universitatea Politehnica Bucureşti: Recunosc sincer că îmi găsesc cu greu cuvintele. Era, dacă imi daţi voie să fac o paralelă, un fel de al treilea copil al meu. Foarte apropiaţi eram şi... sunt pur si simplu bulversat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Liderul studenţilor din România, Vlad Dediu, a murit înecat. Doi tineri l-au scos din apele mării, în Mamaia