Antena Meniu Search
x

Video Locomotiva unui tren de marfă s-a făcut scrum după ce a ars ca o torță timp de opt ore, în Caraș-Severin

Locomotiva unui tren cu 40 de vagoane încărcate cu cereale s-a făcut scrum, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe calea ferată. Trenul se afla în staţia Poarta, după Teregova.

Diana Udrescu
de Diana Udrescu

la 06.06.2021, 12:56

Vezi și
  • O locomotivă a fost cuprinsă de flăcări pe calea ferată.
  • Trenul a ars timp de opt ore.

Potrivit ISU Caraș-Severin, incendiul a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:30, la un tren de marfă încărcat cu cereale care se afla în staţia Poarta, după Teregova.

Detașamentul de Pompieri Caransebeș a intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere și două echipaje de pompieri militari. Potrivit salvatorilor, incendiul s-a manifestat la locomotiva trenului, iar aceasta a fost decuplată de restul garniturii de tren și îndepărtată, astfel că focul nu s-a extins și la vagoane.

Pe imaginile înregistrate se vede cum, la un moment dat, flăcările se manifestă violent și locomotiva este cuprinsă în totalitate de vâlvătaie. Pompierii s-au luptat ore în șir cu incendiul, iar alimentarea cu apă s-a făcut de la un râu aflat la 10 kilometri distantă de locul producerii incendiului.

Cauzele izbucnirii incendiului 

Rezervorul cu 10.000 de litri de ulei al locomotivei a întreținut flăcările timp de aproximativ opt ore. Într-un final, acesta a fost lichidat, însă locomotiva a fost distrusă în întregime. Circulația trenurilor nu a fost întreruptă și nu au fost înregistrate nici victime.

„La această oră, incendiul nu este încă lichidat, deoarece alimentarea cu apă se face de la un râu aflat la 10 kilometri distanță iar locomotiva are rezervorul de 10.000 de litri de ulei”, a transmis ISU Caraș-Severin duminică dimineață.

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă.

Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Iulia Pop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Locomotiva unui tren de marfă s-a făcut scrum după ce a ars ca o torță timp de opt ore, în Caraș-Severin