Antena Meniu Search
x

Locuitorii unui cartier din București, în scandal cu poliția după ce au ignorat mesajele de a intra în case (Video)

Carantina, tot mai grea în Cartierul Ferentari din Capitală. Deşi în zonă sunt mobilizate trupe speciale, inclusiv un elicopter, zona continuă să fie un butoi cu pulbere.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 01.05.2020, 22:10

Vezi și
  • Polițiștii au fost obligați să folosească spray-urile lacrimogene.
  • Zona este supravegheată de mai multe zile din aer, de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit aseară cu spray-uri lacrimogene după ce mai mulţi indivizi au ieşit fără motiv pe străzi. Întreg scandalul a fost transmis live pe Facebook.

În faţa unui bloc din zona Zăbrăuţi, poliţiştii încearcă să facă faţă valului de huiduieli şi înjurături. Aşa au reacţionat oamenii după ce agenţii le-au spus să nu mai stea pe stradă şi să intre în locuinţe. 

În loc să se conformeze, au început scandalul. Ca să disperseze mulţimea, care se tot apropia de ei, un poliţist a scos pistolul din dotare. Un coleg l-a sfătuit să nu-l folosească.

Poliţiştii au folosit, în schimb, spray-uri lacrimogene şi au chemat întăriri.

Reacția a fost promptă: "Ne-a omorât! Ne-a omorât! A dat în scări. Ia uitaţi oamenii cum coboară!".

Oamenii susțin că "filmam şi am fost îmbrâncit de mascaţi jos şi m-au trântit pe jos pentru că filmam", dar și că "poliţia a avut dreptate. Ei au avut dreptate pentru că le-a spus o dată, de două ori, de trei ori să intre înăuntru. N-au intrat. S-au luat cu ei la ceartă, la bătaie, după ce a dat cu bastonul într-unul cu copilul în braţe, a scos sprayul".

Mai mult, oamenii susțin că "nu mai poţi, domnule, să intri în casă din cauza spray-ului paralizant! Ne-au omorât" și că "au venit gazele până la mine în casă şi nu mi se pare normal eu ca cetăţean să mă înece gazele în casă".

Zeci de poliţişti şi jandarmi au rămas şi astăzi să supravegheze zona: "Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, rămâneţi în casă!".

După confruntările violente care au avut loc de Paşte, autorităţile au suplimentat forţele de ordine în zonele de risc. Fac chiar şi supravegheri din aer, cu ajutorul elicopterelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Locuitorii unui cartier din București, în scandal cu poliția după ce au ignorat mesajele de a intra în case (Video)