Antena Meniu Search
x

Locul de joacă din Bumbeşti-Jiu unde un copil s-a rănit şi riscă să-şi piardă vederea, încă deschis

Deşi Primăria a fost amendată de protecţia consumatorului şi obligată să închidă pentru renovare toate locurile de joacă din oraş. Administraţia locală s-a mulţumit să lipească un afiş minuscul lângă leagănele periculoase, o hârtie greu de observat de părinţi.

Vezi și

Deşi Primăria a fost amendată de protecţia consumatorului şi obligată să închidă pentru renovare toate locurile de joacă din oraş. Administraţia locală s-a mulţumit să lipească un afiş minuscul lângă leagănele periculoase, o hârtie greu de observat de părinţi. Până când administraţia va găsi bani pentru leagăne noi, spaţiul rămâne la fel de riscant pentru cei mici.

Locul de joacă din Bumbeşti-Jiu, unde un băieţel de patru ani s-a rănit într-un leagăn vechi, a fost declarat închis de protecţia consumatorului. În realitate, însă, e plin de copii. Primăria care-l administrează a fost amendată cu 35 de mii de lei şi obligată să pună lacăt pe el. În loc de lacăt, a pus un afiş minuscul, greu de observat de părinţi. 

N-am vazut ca e afisul că nu au voie! Trebuia să puna un afiş mai mare, spune bunica unei copile.

MĂDĂLIN GIURCĂU, comisar-şef la OPC Gorj:

Pentru noi e ca si inchis spatiul de joaca si n-ar trebui sa fie functional in momentul de fata. 

Şase locuri de joacă au fost închise în aceeaşi zi, în oraş. Toate aveau echipamente vechi, ruginite şi periculoase pentru copii. Deşi un copil riscă să-şi piardă vederea după ce o bară metalică ruginită i-a intrat în ochi, primarul oraşului consideră că vina e a părinţilor care - atenţie - nu verifică personal dacă echipamentele sunt defecte. 

Primăria a fost chemată în instanţă de familia copilului. Părinţii sunt dispuşi să-şi vândă casa pentru ca băieţelul să poată face un transplant de cornee. 

DANA VODISLAV, medic oftalmolog:

E o interventie dificila pentru ca exista complicatii postoperatorii. Cu cat se face aceasta interventie mai repede, cu atat e mai bine. 

CRISTIAN PETRIA, avocat:

In masura in care se vor gasi persoane vinovate pentru incidentul respectiv se pot recupera cheltuilelile pe latura materiale inclusiv pe latura morala. 

În parcul din Bumbeşti-Jiu, incidentul s-ar putea repeta oricând. Primăria nu asigură pază. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Locul de joacă din Bumbeşti-Jiu unde un copil s-a rănit şi riscă să-şi piardă vederea, încă deschis