Antena Meniu Search
x

Lucrările pentru Magistrala 6 de metrou restricţionează traficul în Pasajul Băneasa. Circulaţia va fi oprită în această noapte pe prima bandă, sensul către aeroport

Traficul a fost restricționat noaptea trecută în Pasajul Băneasa pentru instalarea unor senzori pentru execuția stației de metrou Aeroport Băneasa. În acest moment lucrările se află în stadiul studiului topografic pentru viitoarea magistrala M6.

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 10:49

Vezi și

Lucrările vor continua și în această noapte în intervalul orar 23 - 5 dimineața, iar circulația va fi restricţionată pe prima bandă a Pasajului Băneasa, pe sensul către Otopeni. 

Aceste măsuri se derulează cu avizul CNAIR și IGPR, iar, cu excepția intervalelor menționate, circulația pe DN1, pe sectorul specificat, se va desfășura în condiții normale, pe cele două benzi de circulație aferente fiecărui sens de deplasare.

Magistrala 6 va avea 12 staţii de metrou

Autoritățile promit că metroul până la Otopeni va fi gata în 2027. În total va avea 12 stații, de la stația 1 mai până la Aeroportul Otopeni, pe o lungime de peste 14 kilometri.

Pe acelaşi subiect

Lucrările pentru primele 6 stații ar trebui să înceapă în iunie. Contractul este de peste 1,2 miliarde de lei fără TVA, bani din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat.

Planurile au fost făcute încă de acum 15 ani, însă contractul a fost semnat abia în martie 2022. 

Traficul pe aeroportul Otopeni este estimat să crească de la circa 13 milioane de pasageri pe an, cât este în prezent, la 21 de milioane până în 2030 și chiar să ajungă la 33 de milioane până în anul 2050.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Lucrările pentru Magistrala 6 de metrou restricţionează traficul în Pasajul Băneasa. Circulaţia va fi oprită în această noapte pe prima bandă, sensul către aeroport