Antena Meniu Search
x

Cele 300 de magazine de la metrou, lăsate fără apă şi electricitate

Se poartă un război de sute de milioane de euro în subteran, iar zeci de mii de români sunt victime colaterale. Metrorex a oprit alimentarea cu apă şi electricitate în cele 300 de magazine de la metrou. Răspunde astfel firmei sindicatului, pe care o acuză că încasează aproape toţi banii din chirii.

Vezi și

Se poartă un război de sute de milioane de euro în subteran, iar zeci de mii de români sunt victime colaterale. Metrorex a oprit alimentarea cu apă şi electricitate în cele 300 de magazine de la metrou. Răspunde astfel firmei sindicatului, pe care o acuză că încasează aproape toţi banii din chirii. Doar că la mijloc sunt prinşi oameni fără vină - călătorii nu mai au de unde să îşi facă micile cumpărături, iar angajaţii magazinelor nu ştiu dacă vor mai avea un loc de muncă.

A început haosul în subteran. Prima dată, lumina s-a stins în staţia Piaţa Victoriei. 

Deşi au primit înştiinţări, că activitatea lor în subteran trebuie să înceteze, comercianţii au sperat, până în ultimul moment, că Metrorex va ajunge la un numitor comun cu sindicatul. Nu s-a întâmplat aşa. 

Înainte de ora prânzului, toate spaţiile comerciale de la metrou au intrat sub beznă, iar comercianţii au rămas cu marfa pe jumătate făcută în cuptoare. (stinge operatorul lumina)   

Metrorex a funcţionat în armonie cu Sindomet- societatea care aparţine sindicatelor şi care gestionează aceste spaţii din subteran, timp de aproape 30 de ani. <INTRA GRAFICA> Acum, deşi contractul de închiriere între cele două entităţi a expirat, Sindomet a continuat să dea în administrare micilor comercianţi aceste spaţii.  În mod ilegal, acuză conducerea Metrorex

Dumitru ȘODOLESCU, directorul general al Metrorex Este nenegociabilă această speţă! Nenegociabilă! Pot fi câte greve doresc ei, e nenegociabilă. 

Scandalul face multe victime colaterale. Zeci de mii de români, clienţi ai magazinelor, dar şi angajaţii acestora. În ultimele săptămâni, au fost deschise spaţii comerciale, chiar dacă Sindomet ştia de problemele cu administraţia.

Firma care aparţine sindicatului a încasat, până anul trecut, 75% din profitul pe aceste chirii. Adică în jur de 450 de mii de euro pe an. Doar 25% a mers către Metrorex. Aproape 300 de spaţii comerciale au rămas fără apă şi fără curent electric. Mai departe, Metrorex a anuntat că va organiza o licitaţie pentru spaţiile care vor rămâne goale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cele 300 de magazine de la metrou, lăsate fără apă şi electricitate