Antena Meniu Search
x

Video Maia Sandu a scris istorie în Republica Moldova, după o înfrângere la limită în 2016

Moldovenii şi-au ales preşedintele. Maia Sandu, candidata pro-europeană a obţinut o victorie categorică în faţa lui Igor Dodon. Ea va deveni, astfel, prima femeie preşedinte din istoria Republicii Moldova. Rezultatele oficiale arată că Maia Sandu a obținut peste 57 la sută din voturi, iar Igor Dodon - aproape 43 la sută. Ieri, oamenii au ieşit în număr impresionant să-şi susţină favoritul.

de Redactia Observator

la 16.11.2020, 13:43

Vezi și
  • Maia Sandu a obținut o victorie clară împotriva președintelui în funcție, Igor Dodon
  • Vitorul preşedinte al Moldovei s-a decis la cozi kilometrice, în diaspora

Rezultatele oficiale au confirmat că Maia Sandu va fi noul președinte al Republicii Moldova. Candidata din partea partidului Acţiune şi Solidaritate a avut marea majoritate a voturilor din diaspora. Peste 92 la sută din moldovenii aflați în străinătate au ales-o. În timp ce Igor Dodon a luat aproximativ 7,50 la sută din voturile diasporei.

Maia Sandu, noul preşedinte al R. Moldova: Oamenii au ieşit la vot într-un număr foarte mare. Şi aici în ţară şi în diaspora. Oamenii au ieşit la vot pentru că le pasă.

Ieri, la secţiile amenajate în Bucureşti, mii de moldoveni au stat la cozi care se întindeau pe trei străzi. Au aşteptat şi câte o oră să voteze cu speranţa la o schimbare în bine pentru republică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La urnele din Galaţi şi Iaşi, moldovenii au venit şi de la zeci de kilometri să-şi susţină candidatul favorit.

139 de secţii au fost create în lume pentru moldovenii stabiliţi în afara ţării, 13 numai în România.

Din Marea Britanie prin Belgia şi până în Italia, viitorul preşedinte al Moldovei s-a decis la cozi kilometrice. Nici frigul, nici ploaia, nici teama de coronavirus nu a clintit din faţa secţiilor de vot miile de moldoveni determinaţi să îşi aleagă favoritul.

Maia Sandu a candidat şi cu patru ani în urmă şi l-a avut adversar tot pe Igor Dodon. Deşi este susţinut deschis de Rusia, Dodon a intrat în cursă ca independent.

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova: Mă voi abţine acum să dau aprecieri la cum a decurs votul.

Igor Dodon consideră ca la votul din diaspora au fost unele nereguli. Deşi, Maia Sandu are o victorie clară aceasta trebuie să înfrunte un parlament cu o majoritate ostilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Maia Sandu a scris istorie în Republica Moldova, după o înfrângere la limită în 2016