Antena Meniu Search
x

"Manifestaţie pentru dragoste", la Stockholm. Un iranian a scos 20.000 de oameni în stradă (FOTO şi VIDEO)

Peste 20.000 de mii de persoane s-au adunat duminică în centrul oraşului Stockholm într-o manifestaţie de respingere a terorismului, la două zile după atacul soldat cu 4 morţi şi 15 răniţi. Demonstraţia a fost organizată de un blogger de origine iraniană.

Peste 20.000 de mii de persoane s-au adunat duminică în centrul oraşului Stockholm într-o manifestaţie de respingere a terorismului, la două zile după atacul soldat cu 4 morţi şi 15 răniţi. Demonstraţia a fost organizată de un blogger de origine iraniană.

Sub lozinca 'Manifestaţie pentru dragoste', demonstraţia organizată pe Facebook de către un blogger de origine iraniană s-a desfăşurat în apropierea locului unde vineri un uzbec în vârstă de 39 de ani - simpatizat al islamului radical şi căruia i se respinsese cererea de azil în Suedia - a pătruns cu un camion în mulţimea aflată pe o arteră comercială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

'Stockholm este oraşul nostru, un oraş de care suntem mândri, unde ne place să trăim. Frica nu va pune stăpânire pe noi, terorismul nu va câştiga niciodată', a spus adresându-se manifestanţilor primarul capitalei Suediei, Karin Wanngard. Ea a subliniat că Stockholm va rămâne 'un oraş deschis, foarte ataşat democraţiei şi toleranţei'.

'Nu vom lăsa frica să ne descumpănească în ambiţia noastră de a fi cea mai bună ţară din lume', a spus la rândul său Damon Rasti, bloggerul de origine iraniană care a organizat manifestaţia.

'Nu vom răspunde cu teamă, vom răspunde cu dragoste', se putea citi pe o pancartă ţinută de o femeie care purta vălul islamic.

Venit la această manifestaţie pentru a-şi exprima respingerea faţă de sentimentul de 'ură', un cercetător german i-a spus reporterului agenţiei France Presse, enumerând capitalele europene unde au mai avut loc atacuri teroriste, că 'indiferent că suntem la Berlin, Bruxelles, Paris sau Stockholm, sentimentul este acelaşi' în respingerea urii.

'Trebuie să fim solidari cu oamenii, toţi suntem sub aceeaşi umbrelă', a declarat agenţiei EFE un pakistanez care trăieşte de 32 de ani în Suedia.

La ora locală 14:53, ora la care vineri serviciile de urgenţă au primit primul apel legat de atac, manifestanţii au păstrat un minut de reculegere.

Demonstraţia s-a încheiat cu un discurs al prezentatorului de televiziune Rickard Sjoberg, care şi-a terminat mesajul cu cuvintele rostite odată de liderul afroamerican Martin Luther King: 'Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face'.

Sursa: Agerpres, Twitter.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Manifestaţie pentru dragoste", la Stockholm. Un iranian a scos 20.000 de oameni în stradă (FOTO şi VIDEO)