Antena Meniu Search
x

Ministrul Vela rebranduiește Poliția Română: "O să vedeți că polițiștii vor arăta altfel în stradă"

Campania de rebranduire a Poliției Române este în continuă desfășurare, iar ministrul Vela promite că, în curând, polițiștii vor arăta altfel în stradă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.07.2020, 14:11

Marcel Vela rebranduiește Poliția Română
Ministrul Vela rebranduiește Poliția Română: O să vedeți că polițiștii vor arăta altfel în stradă - Facebook
  • Marcel Vela a declarat că vor fi achiziționate bastoane cu șocuri electrice, dar și căști cu vizetă, pentru a-i proteja pe agenți.
  • Ministrul de Interne spune că starea de alertă se va prelungi în România.

Poliția Română va avea o nouă înfățișare, motivul principal fiind evitarea confuziei dintre agenții poliției locale și cei ai poliției naționale. 

Schimbările au început deja, mașinile au început să fie recolantate, iar ministrul promite dotări și uniforme noi pentru polițiști. 

"Este diferențiere vizuală între Poliția Națională și Poliția Locală, pentru că de prea multe ori s-au făcut confuzii, care nu au făcut bine nici Poliției Naționale, nici Poliției Locale", a declarat șeful MAI pentru Observator.

Marcel Vela spune, însă, că rebranduirea poliției înseamnă mult mai mult decât această recolantare.

"Înseamnă o reorganizare, o redefinire a poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă.

Această reformă a MAI trebuie făcută cât mai curând, dar depinde și de zona normativă, legislativă", a explică ministrul.

Potrivit lui Marcel Vela, se vor face dotări care vor schimba în bine imaginea polițistului român.

"Am demarat această acțiune, de a achiziționa mașini noi, vom lua armament nou, de ultimă generație, vom înlocui celebrele pistoale Carpați. În paralel, o să cumpărăm bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja.

Vor fi și alte dotări, unele care țin de uniformă...veste sau alte mijloace de protecție, camere de luat vederi pentru polițiștii din teren.

Acestea din urmă au fost achiziționate, iar pentru pistoale a fost semnat contractul. O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă", a promis ministrul Vela.

Starea de alertă, o necesitate

Ministrul Afacerilor Interne spune că, în acest moment, se impune prelungirea stării de alertă.

"Da, vom continua pentru că uitați ce se întâmplă. Este o necesitate pentru toată lumea. 

Sunt foarte atent la sugestiile și la sfaturile medicilor, iar astăzi vom face o analiză de impact și vom propune măsuri concrete, însemnând concluziile științifice ale infecționiștilor, de care trebuie să ținem cont", a mai spus Vela.

Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19 cu premierul Ludovic Orban și cu Raluca Turcan, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi seară că vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României.

Întrebat ce se va întâmpla când nu va mai fi stare de alertă şi va fi nevoie în continuare de izolare şi carantină, în condiţiile în care legea pe această temă încă este discutată la Senat, Tătaru a replicat: ”Vom avea stare de alertă, cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României, în condiţiile în care avem o creştere a numărului de cazuri…”.

- Acest articol a fost realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator, Corina Matlinschi - 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ministrul Vela rebranduiește Poliția Română: "O să vedeți că polițiștii vor arăta altfel în stradă"