Antena Meniu Search
x

Marea Neagră are o culoare turcoaz în aceste zile, în ciuda numelui pe care îl poartă (Video)

Marea Neagră are o culoare incredibilă în aceste zile. În ciuda numelui pe care îl poartă, marea este acum turcoaz. Turiştii sunt cât se poate de încântaţi şi fac fotografii pe bandă rulantă.

de Redactia Observator

la 20.06.2019, 15:34

Vezi și

Marea Neagră are o culoare incredibilă în aceste zile. În ciuda numelui pe care îl poartă, marea este acum turcoaz. Turiştii sunt cât se poate de încântaţi şi fac fotografii pe bandă rulantă.

O idee bună, pentru că fotografiile cu peisaje demne de o insulă exotică le aduc o grămadă de aprecieri pe reţelele de socializare.

După cum este şi normal, specialiştii au o explicaţie ştiinţifică asupra fenomenului înregistrat destul de des în ultimii ani.

În Eforie Nord sunt valuri turcoaz în aceste zile, iar turiştii nu se mai satură să privească marea. Fenomenul se poate observa şi de la înălţime. Nuanţele de la mal sunt date de algele care s-au înmulţit în această perioadă, spun specialiştii.

Specialiştii români, dar şi străini, spun că aceasta are toate şansele să se transforme în Marea Albastră.

Schimbările în nuanţe de turcoaz se văd cu ochiul liber de la an la an şi se datorează unei alge care se răspândeşte din ce în ce mai des în largul mării şi care înfloreşte în lunile mai-iulie.

Mai există şi alţi factori, care influenţează dezvoltarea acestor plante. Din cauza ploilor din ultima perioadă, nivelul Dunării a crescut, iar vântul care bate dinspre nord şi nord-est a împins o mai mare cantitate de apă dulce, astfel a scăzut salinitatea mării. Şi temperaturile crescute au creat mediul perfect pentru apariţia algelor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noua culoare poate fi bine observată atât în Eforie Nord, dar şi în Olimp, Vama Veche şi Mangalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Marea Neagră are o culoare turcoaz în aceste zile, în ciuda numelui pe care îl poartă (Video)