Antena Meniu Search
x

Marina rusă supraveghează fregata franceză La Fayette în Marea Neagră

Fregata franceză La Fayette era miercuri monitorizată îndeaproape de marina rusă în Marea Neagră

Fregata franceză La Fayette era miercuri monitorizată îndeaproape de marina rusă în Marea Neagră

Deplasarea fregatei La Fayette a marinei franceze, care trece prin Marea Neagră și se îndreaptă spre nord, este atent urmărită de marina rusă, a declarat miercuri pentru RIA Novosti o sursă din cadrul Statului Major general al marinei.

'Fregata La Fayette a intrat aseară în Marea Neagră. În prezent, aceasta navighează pe coasta de vest și se îndreaptă spre nord. Pentru moment, aceste deplasări nu au nimic neobișnuit, pentru că un convoi precedent de nave NATO a participat recent la exerciții în regiune, în apropierea porturilor Varna (Bulgaria) și Constanța (România)', a indicat interlocutorul agenției de presă amintite.

Potrivit acestuia, marina rusă supraveghează 'automat' deplasările tuturor navelor care navighează în Marea Neagră și este 'în special atentă' în cazul fregatei franceze.

'Deplasându-se spre nord, înseamnă că se îndreaptă spre apele teritoriale ale Ucrainei', a mai spus același responsabil militar rus. 'O vom urmări îndeaproape', a adăugat el.

În luna martie, nave din cel de-al Doilea grup permanent al NATO au efectuat un antrenament în Marea Neagră în cooperare cu escadra română. Antrenamentul a constant în tiruri de artilerie, indică Sputnik.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Marina rusă supraveghează fregata franceză La Fayette în Marea Neagră