Antena Meniu Search
x

Marius Parfenie nu vrea 30 de ani de închisoare. Atacatorul de la mall Brăila a contestat condamnarea

Marius Valentin Parfenie, condamnat la de 30 de ani închisoare pentru mai mai multe infracţiuni, a contestat pedeapsa record a doua zi după decizia magistraţilor Tribunalului Brăila. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.12.2019, 15:44

Marius Valentin Parfenie, condamnat la de 30 de ani închisoare pentru mai mai multe infracţiuni, a contestat pedeapsa record a doua zi după decizia magistraţilor Tribunalului Brăila. 

Miercuri, 4 decembrie, Marius Valentin Parfenie, tânărul care, în urmă cu un an, a înjunghiat un bărbat, apoi a spulberat cu maşina nouă persoane, două pe şoseaua de centură şi şapte în faţa intrării principale de la mall Brăila, a primit o pedeapsă record

La o zi de pronunţare, tânărul a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Brăila, sperând ca pedeapsa aplicată să fie redusă la instanţa superioară.

Marius Parfenie a contestat condamnarea record

Marius Parfenie, după ce a fost arestat preventiv

Potrivit obiectivbr.ro, dosarul urmează să fie trimis la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da condamnarea finală. 

Condamnarea aplicată în primă instanţă, de 30 de ani închisoare, este una care nu s-a mai aplicat vreodată, mai ales pentru infracţiunea de tentativă de omor.

Marius Parfenie a comis însă mai multe infracţiuni (tentativă de omor, plus tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice), astfel că pentru fiecare dintre acestea s-au dat condamnări. În final, după contopirea pedepselor, inculpatul Parfenie a rămas să execute 30 de ani de închisoare.

Zece victime în mai puţin de zece minute

În 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie l-a înjunghiat cu un cuţit pe vânzătorul unui autoturism, după ce a pretins că este interesat de maşină, şi a abandonat victima, după care a pornit pe şosele.

Pe drum, el a intrat cu maşina în mai multe grupuri de oameni, atât pe şoseaua de centură a oraşului, cât şi la intrarea în mall-ul din Brăila.

În total, Parfenie a rănit zece oameni, între care doi copii.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au calificat atacul la limita terorismului, suspectul fiind decis să ucidă cât mai multe persoane, apoi să se sinucidă. Atacul a fost planificat în detaliu, acest lucru fiind recunoscut de către suspect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Marius Parfenie nu vrea 30 de ani de închisoare. Atacatorul de la mall Brăila a contestat condamnarea