Antena Meniu Search
x

Pilotul avionului MIG 21 prăbușit la Fetești a evitat o tragedie înainte să moară

Tragedie de proporţii sub ochii a mii de oameni! Un avion MIG 21 LANCER s-a prăbuşit chiar în timpul showului aviatic de la Baza 86 Aeriană Borcea. Pilotul nu a reuşit să se catapulteze şi a murit în impact.

Vezi și

Tragedie de proporţii sub ochii a mii de oameni! Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit chiar în timpul showului aviatic de la Baza 86 Aeriană Borcea. Pilotul nu a reuşit să se catapulteze şi a murit în impact. Avionul de luptă se afla în misiune şi se pregătea să efectueze un zbor la joasă altitudine prin faţa mulţimii adunate în apropierea pistei.

Clipe dramatice au fost surprinse imediat după prăbuşirea avionului militar. În câteva secunde, patru mii de oameni au văzut cum un spectacol aerian se transformă într-o tragedie. 

Un MIG 21 Lancer s-a izbit violent de pământ, la doar un kilometru şi jumătate de spectatori şi în apropierea autostrăzii soarelui. În cădere, avionul a lăsat pe câmp o urmă lungă de un kilometru. 

Romeo Manciu, martor:

Am văzut cum pilotul a degajat un pic înspre partea opusă publicului, după care, pur şi simplu, o explozie! S-a înfipt în pământ şi s-a produs o explozie!

La manşa avionului era locotenent-comandorul Florin Rotaru. Înainte de prăbuşite, pilotul în vârstă de 36 de ani a evitat o tragedie cu pretul vieţii lui. A fost găsit în scaunul său, carbonizat. 

Romeo Manciu, martor:

Din ceea ce am văzut, pot să vă spun că a încercat să evite publicul Şi, pur şi simplu, s-a dus în partea cealaltă, ca să nu se ducă peste public.

Virgil Ristea - general in rezerva

Eu cred ca la contact a fost scos afara. Arsurile sa nu fie dupa. sub avion sunt rezervoarele. A fost o explozie puternica. Combinatia petrol de aviatie cu oxigen e catastrofala. Cel mai important e ca si-a daruit clipa lui, secunda lui. 

La show-ul aviatic de astăzi, piloţii făceau o demonstraţie pentru public, dar şi un antrenament. În scenariul lor, unul dintre camarazi e în pericol iminent de prăbuşire şi se catapultează în ultimul moment. 

În mod inexplicabil încă, povestea a devenit realitate. Doar că Florin Rotaru n-a mai apucat să se salveze.

MIHAI FIFOR - Ministrul Apărării: Au fost îndeplinite toate condiţiile de zbor. Nu ies la zbor aparatele Forţelor Aeriene Române fără să îndeplinească toate condiţiile tehnice pentru a zbura, pentru a putea fi operate. Aparatele forţelor aerine sunt perfect verificate. Nu ies la zbor dacă au probleme tehnice!

Spectatorii au fost evacuaţi la scurt timp de la producerea accidentului. Iar baza militară a fost închisă pentru cercetări. 

Parchetul Militar a deschis deja o anchetă. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene, investighează, de asemnea, evenimentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pilotul avionului MIG 21 prăbușit la Fetești a evitat o tragedie înainte să moară