Antena Meniu Search
x

Zeci de cadre medicale de la spitalul din Piatra Neamţ, infectate cu noul coronavirus

Asistentele de la spitalul din Piatra Neamţ au ajuns paciente după ce s-au infectat în spital. De la geamul saloanelor, s-au plâns că le este frică acum să se întoarcă la serviciu. În timp ce îşi strigau nemulţumirea, ministrul Sănătăţii era în vizită în spital.

de Redactia Observator

la 10.04.2020, 22:25

Vezi și
  • Cadrele medicale, infectate de pacienți care nu au recunoscut că vin din străinătate.
  • Directorul spitalului a fost demis după numai o săptămână.

Asistentele de la spitalul din Piatra Neamţ au ajuns paciente după ce s-au infectat în spital. De la geamul saloanelor, s-au plâns că le este frică acum să se întoarcă la serviciu. În timp ce îşi strigau nemulţumirea, ministrul Sănătăţii era în vizită în spital. Pentru toate neregulile găsite aici, Tătăru l-a demis pe mangerul numit în urmă cu o săptămână.

"Numai noi ştim prin ce am trecut din cauza reacţiilor adverse ale tratamentului. Nu ne putem întoarce în acelaşi focar, în condiţiile în care nu ni se dau materiale, combinezoane. Fetele noastre au în continuare halate de unică folosinţă".

Reacţia asistentelor de la spitalul din Piatra Neamţ vine după ce au trăit un coşmar. Au fost infectate cu covid în timp ce îngrijeau pacienţi care nu au recunoscut că vin din zonele contaminate.

Pentru că nu au avut simptome, asistentele au continuat să vină la serviciu şi au dus virusul şi acasă. Soţul uneia dintre ele este acum în stare critică, la Terapie Intensivă. Iar copilul lor, de 10 ani, a fost şi el infectat.

"Ni s-a spus că se recoltează doar 38 cu 5. Eu am mers acasă, am aşteptat un test opt zile, soţul meu a dezvoltat simptome, am copii acasă".

În spitalul-focar sunt 34 de cadre medicale contaminate. Opt sunt medici. Alţi 31 de angajaţi sunt în izolare la domiciliu. Cu toţii se tem să se mai întoarcă la serviciu.

"Pe secţii, din câte ştim, sunt doar halate de unică folosinţă, nu combinezoane. Ce aveţi nevoie? Combinezoane, măşti, mănuşi".

În acest timp, ministrul Sănătăţii era în control la Spitalul Judeţean Neamţ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aseară, managerul Spitalului Judeţean Neamţ a fost demis. A fost numit în urmă cu o săptămână în funcţie şi prima lui grijă a fost să îi prescrie soţiei un tratament preventiv pentru Covid.

Neamţ este pe locul cinci în topul judeţelor infectate, cu 234 de cazuri de Covid-19 şi 10 morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Zeci de cadre medicale de la spitalul din Piatra Neamţ, infectate cu noul coronavirus