Antena Meniu Search
x

Video Meciul România - Kosovo, întrerupt 45 de minute. Cine sunt ultrașii care au scandat "Kosovo este Serbia"

Meciul România – Kosovo, întrerupt zeci de minute, s-a terminat cu victoria tricolorilor, scor final 2-0. Naţionala de fotbal a României a învins Kosovo, seara trecută, pe Arena Naţională, şi este tot mai aproape de calificarea la EURO 2024. Echipa României a fost însă la un pas să piardă meciul, după ce duelul a fost întrerupt timp de 45 minute, din cauza scandărilor cu tente politice ("Kosovo este Serbia") ale ultraşilor care au aprins torţe şi petarde în peluză. FRF a transmis un mesaj ferm după întreruperea meciului România-Kosovo: "Revizionismul nu este acceptat în fotbal".

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 07:57

Vezi și

România - Kosovo 2-0. Naţionala de fotbal a României a învins, pe Arena Naţională, reprezentativa din Kosovo, scor 2-0 într-un meci contând pentru grupa I de calificare la EURO 2024. Partida a fost transmisă în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY. Meciul a fost întrerupt în prima repriză din cauza unor torțe aruncate de suporteri români în teren și a unor bannere cu mesaj politic, expuse în tribune.

România - Kosovo 2-0. Meciul a fost întrerupt 40 de minute

Partida a fost întreruptă după un prim sfert de oră care nu a consemnat faze de poartă periculoase. Un grup de suporteri au aprins torțe în tribune, pe care le-au aruncat în spatele porții oaspeților, și a afișat două bannere cu mesajele "Basarabia e România" și "Kosovo e Serbia".

Arbitrul partidei a decis după câteva minute să suspende jocul, în minutul 18, trimițând echipele la vestiare, după ce suporterii au refuzat să renunțe la acele bannere.

Pe acelaşi subiect

Cine sunt ultrașii care au scandat "Kosovo este Serbia"

Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner inscripţionat "Kosovo este Serbia" şi au scandat acest slogan. Jucătorii kosovari au părăsit terenul, iar arbitrul a întrerupt partida pentru discriminare. Gruparea de ultraşi implicată nu este la primul incident de acest fel. La meciul dintre ţara noastră şi Andorra, ultraşii au declanşat o bătaie în tribune şi au scandat lozinci xenofobe. 

FRF a precizat, pe site-ul oficial, că dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului dintre România şi Kosovo, de pe Arena Naţională.

Reacția FRF. Mesaj dur după meci

"Victoria împotriva Kosovo a fost insuflată de suporterii Naţionalei, în ciuda huliganilor!", notează forul, adăugând: "Federaţia Română de Fotbal dezavuează cu fermitate comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului de aseară, dintre România şi Kosovo, de pe Arena Naţională. Reiterăm în primul rând principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv".

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, a precizat FRF, care "condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane". "Toate acestea s-au înregistrat în tribunele Arenei Naţionale de un grup restrâns de aşa-zişi suporteri, afectând desfăşurarea normală a meciului şi, implicit, starea de spirit a tricolorilor. Actele de huliganism au fost dezavuate de restul spectatorilor din stadion, care au fost privaţi de un spectacol fotbalistic pe care şi l-au dorit şi pentru care au plătit bilet", a adăugat federaţia.

"FRF regretă experienţa nefastă pe care a trăit-o majoritatea spectatorilor şi le mulţumeşte totodată pentru fantastica susţinere pe care au oferit-o tricolorilor în partea a doua a meciului, conducându-i spre o dramatică victorie!", a mai notat forul.

Meciul a fost reluat după 40 de minute

Meciul a fost reluat după aproximativ 40 de minute. Ianis Hagi a avut prima mare ocazie a meciului, în minutul 23, când a șutat defectuos din fața porții, lateral dreapta.

Banciu a irosit la rândul său o șansă de gol, înainte ca oaspeților să le fie refuzată deschiderea scorului de către o intervenție in extremis a lui Drăgușin, care a respins mingea aproape de pe linia porții, la șutul lui Muriqi. Repriza s-a încheiat cu eliminarea aceluiași Muriqi, în minutul 42, pentru cumul de cartonașe.

În repriza secundă, Iordănescu l-aintrodus în teren pe Alibec, în locul lui Pușcaș. În minutul 57, acțiunile ofensive ale României au adus un penalty, acordat după o intervenție neglijentă, în careu, asupra lui Coman. A executat Stanciu, însă execuția s-a a fost parată de portarul Muric. Același Stanciu a deschis scorul, în minutul 84, cu un șut din afara careului, după o acțiune de atac colectivă, mingea lovind întâi bara, înainte de a intra în poartă.

România își păstrează locul 2 în grupa I

Intrat în locul lui Coman, Mihăilă a marcat golul de 2-0, în al treilea minut suplimentar de joc, din pasa lui Rațiu, consfințind victoria României, care rămâne neînvinsă și își păstrează locul 2 în grupa I, cu 12 puncte, din 6 meciuri.

Primul loc e ocupat de Elveția, cu 14 puncte, iar pe poziția a treia este Israel, cu 11 puncte. Belarus și Kosovo, cu câte 4 puncte, ocupă locurile 4 și 5, și mai au șanse doar matematice la calificare. Ultima poziție îi revine Andorei, cu 2 puncte.

Edi Iordănescu: "Aveam nevoie de această victorie"

Selecţionerul Edi Iordănescu şi-a felicitat jucătorii pentru victoria cu Kosovo, scor 2-0, în preliminariile Euro-2024, şi a recunoscut că la ratarea penaltiului de către Nicolae Stanciu i-a fost teamă ca tricolorii să nu se "cutremure emoţional".

"Aveam nevoie mare de această victorie. Aş dedica victoria fanilor, şi în mod special celor care au fost sâmbătă şi nu le-am putut oferi victoria. Felicit echipa, băieţii, au arătat caracter mult şi inimă mare. Sunt trei puncte mari. O parte importantă dintre cei care au fost în peluză ne-au urmat peste tot, de mulţi ani. Dar îi rog să ne susţină, avem nevoie de ei, doar braţ la braţ, putem merge la European. Ne chinuim, tragem, şi azi au fost elemente bune şi mai puţin bune, dar echipa a arătat caracter şi personalitate şi să treacă peste obstacole. Noi când am făcut egal în Kosovo am fost condamnaţi, dar Elveţia nu a reuşit să câştige în Kosovo. La ratarea lui Stanciu am avut teama, deşi nu îmi place cuvântul teamă, să nu ne curemurăm emoţional. Mergem înainte, peste doar trei săptămâni ne pregătim iar de meciuri", a declarat Edi Iordănescu la Antena 1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Meciul România - Kosovo, întrerupt 45 de minute. Cine sunt ultrașii care au scandat "Kosovo este Serbia"