Antena Meniu Search
x

Medic din Timișoara, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: "Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale"

Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeș Timișoara, spune că foarte mulți pacienți infectați cu noul coronavirus nu cred că există Covid-19 sau că medicamentele pe care le primesc în spital îi pot ajuta.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.07.2020, 09:09

Medicul Cristian Oancea, mesaj dur pentru cei care nu cred în Covid-19
Medic din Timișoara, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale - Facebook
  • Mesaj dur pentru cei care nu cred în Covid-19.
  • Cristian Oancea: Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări.

"Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei" și "va fi din rău în mai rău", a avertizat Oancea.

Șeful Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara spune că sunt foarte mulți pacienți infectați care refuză să primească tratamentul și cer să se externeze.

"La Babeș, mai avem șase sau șapte locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate, sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos", a spus Cristian Oancea, potrivit opiniatimisoarei.ro.

El a dat exemplul unui pacient a cărui stare s-a agravat pentru că a refuzat tratamentul: 

"Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea sa facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă si nu putem decât să îi dăm tratament suportiv", a mărturisit medicul din Timișoara.

Cristian Oancea, are un mesaj dur pentru cei care nu cred în Covid-19. Spune că viitorul este unul sumbru și că medicii nu mai pot lupta cu "prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea".

"Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei.

Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea.

Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani", a mai spus directorul Cristian Oancea.

413 noi cazuri de îmbolnăvire și 17 decese, în 24 de ore

De duminică până luni, în România s-au înregistrat 413 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 17 decese.

De la începutul epidemiei, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Tot până luni, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit.

De duminică până luni, au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medic din Timișoara, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: "Avem și lumânări, îi așteptăm în spitale"