Antena Meniu Search
x

Metroul defectat pe magistrala Pipera - Berceni a provocat haos în traficul subteran

A fost haos în subteran pe magistrala Pipera-Berceni. Un metrou care nu a mai pornit a paralizat efectiv circulaţia celorlalte garnituri. Practic, între staţiile Eroii Revoluţiei şi Romana nu s-a mai circulat deloc vreme de minute întregi.

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 15:05

Vezi și

A fost haos în subteran pe magistrala Pipera-Berceni. Un metrou care nu a mai pornit a paralizat efectiv circulaţia celorlalte garnituri. Practic, între staţiile Eroii Revoluţiei şi Romana nu s-a mai circulat deloc vreme de minute întregi.

Pe peroane s-au format cozi uriaşe. Când, în cele din urmă, garnitura cu probleme a pornit și, surpriză, circulaţia s-a blocat din nou la Piaţa Unirii. În cele din urmă, potrivit Metrorex, metroul defect a fost retras la Staţia Pipera. 

Neoficial, se spune că inclusiv incidentul de la începutul acestui an, când un metrou, din fericire fără pasageri, a accelerat necontrolat şi a spart zidul unui depou ar fi fost provocat tot din pricina softului. Iar în 2018 mai multe trenuri s-au blocat, după ce firele de curent de la panourile electrice au cedat.

Recent, mecanicii de la metrou au lansat declaraţii de-a dreptul şocante, care ne fac să ne îndoim, de-a dreptul, de siguranţa la metrou - 13 trenuri, spuneau ei, pot scăpa oricând de sub control, din cauza softului chinezesc care controlează, de altfel, întreg sistemul de sub pământ.

Chiar şi aşa, de cealaltă parte, şefii Metrorex au dat asigurări atunci că trenurile sunt inspectate periodic şi că astfel de nenorociri nu se pot repeta.

Precizări despre trenul cu probleme

Producătorul spaniol CAF vine cu precizări referitoare la garnitura care a avut probleme:

În dimineața zilei de marți, 26 martie, un tren de metrou care circula pe Magistrala 2 s-a defectat în stația Piața Victoriei. Potrivit informațiilor lansate în mass-media, trenul cu probleme ar fi fost produs de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Asocierea a fost făcută deoarece această magistrală este de obicei deservită de trenurile producătorului spaniol, CAF. 

În realitate, trenul defect a fost un vehicul produs de firma Bombardier, trenuri care rulează pe Magistrala 2 împreună cu garniturile CAF, se afirmă într-un comunicat al companiei.

CORECȚIE: Acest articol a fost actualizat, cu precizările referitoare la originea trenului care a avut probleme. În forma inițială a articolului, se menționa în mod eronat că metroul a fost produs de o companie spaniolă. Am eliminat acest pasaj, adăugând poziția companiei spaniole, care transmite că trenul are un alt producător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Metroul defectat pe magistrala Pipera - Berceni a provocat haos în traficul subteran